RANSBØLGE: Politi i Borggata i Oslo der en mann ble ranet av ukjente gjerningsmenn torsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Barneran: Disse er tiltalt

Dette er profiler på de 17 ungdommene som blir fremstilt i retten den 6.januar. I tillegg er to ungdommer tiltalt for tyveri.

Artikkelen er over seks år gammel

GUTT (17), OSLO: Skal, ifølge tiltalen, ha truet til seg mobiltelefoner fra tre ungdommer ved en skatepark i mai. Ble i februar dømt til 150 timers samfunnsstraff for å ha truet en jevnaldrende med metallstang og for å ha brukt vold for å få telefonen hans. Forsvarer Marion Haaland ønsker ikke å uttale seg på nåværende tidspunkt.

BAKGRUNN: Slik havnet våre sønner i barneransgjenger

MANN (18), OSLO: Skal, ifølge tiltalen, ha truet til seg 15 mobiltelefoner ved hjelp av trusler og vold. Blant annet skal han og en til ha fulgt etter en 13-åring inn i oppgangen, for deretter å ta kvelertak og stjele mobilen fra lommen hans. I tillegg er han tiltalt for to tyverier. I juni ble 18-åringen varetektsfengslet i to uker. - Han har forklart seg for politiet hvor han har erkjent de forhold han er tiltalt for, sier forsvarer Marius Oscar Dietrichson.

GUTT (15), OSLO: Skal sammen med flere andre ha truet til seg fire mobiltelefoner, men erkjenner kun ett av ranene, ifølge forsvarer Knut Lindboe. - Han er ekstra bekymret fordi han er så ung, og gruer seg veldig til rettssaken, sier forsvareren.

MANN (18), OSLO: Skal blant annet ha brukt knokejern for å true til seg til mobiltelefoner på lyse dagen, ifølge tiltalen. Til sammen skal han ha ranet åtte jevnaldrende. I tillegg er han tiltalt for to tyverier. I juni ble han varetektsfengslet i fire uker. 18-åringen erkjenner straffskyld i alle sakene, ifølge forsvarer Martin Henrik Hay.

GUTT (16), OSLO: Skal ha truet til seg tre mobiltelefoner, ifølge tiltalen. 16-åringen erkjenner kun straffskyld for to av ranene, ifølge forsvarer Ola Lunde. - Han har innsett alvoret i det han har gjort, og skjerpet seg. Foreldrene har tatt tak, og han har ikke vært involvert i kriminalitet etter dette som jeg kjenner til, sier Lunde.

GUTT (15), OSLO: Skal ha truet seks jevnaldrende med både knokejern og vold for å få telefonene deres, ifølge tiltalen. Forsvarer Berit Reiss-Andersen ønsker ikke å kommentere saken til VG.

MANN (18), OSLO: Skal blant annet ha truet og dratt telefonen ut av hånden til en 14-åring midt på lyse dagen i april, ifølge tiltalen. Til sammen skal 18-åringen ha ranet åtte personer. I tillegg er han tiltalt for ett tyveri. Forsvarer Lars Leversen ønsker ikke å uttale seg om saken nå.

GUTT (16), OSLO: Skal ha truet til seg mobiltelefonene til tre unge menn i en skatepark i mai, ifølge tiltalen. 16-åringen skal også ha truet og holdt fast armene til en 15-åring for å få telefonen hans. - Jeg har vært i kontakt med klienten og hans verge, men ønsker ikke å uttale meg på nåværende tidspunkt, sier forsvarer Oscar Ihlebæk.

GUTT (17), OSLO: Skal ha truet til seg mobiltelefonene til tre unge menn i en skatepark i mai, ifølge tiltalen. Forsvarer Torgeir Falkum ønsker ikke å uttale seg om saken på nåværende tidspunkt.

GUTT (17), OSLO: Ifølge tiltalen skal 17-åringen ha truet til seg fem mobiltelefoner fra jevnaldrende gutter. Han erkjenner ikke straffskyld, ifølge forsvarer Stein Øivind Østberg. - Han har flyttet fra Oslo for å komme bort fra miljøet han var i, sier forsvareren.

GUTT (17), OSLO: Skal ifølge tiltalen ha stjålet flere mobiltelefoner ved hjelp av trusler og vold. 17-åringen er blant annet tiltalt for å ha slengt en tiåring i bakken, og deretter stikke av med telefonen hans.

MANN (20), OSLO: Har etter tiltalen sammen med flere andre holdt en 14-åring fast, og frarøvet telefonen.

MANN (20), OSLO: Er tiltalt for ett ran, to tyverier og for ett tilfelle av voldsutøvelse. 20-årigen skal blant annet ha snappet en telefon ut av hånden til en 16-åring, og deretter slått 16-åringen flere ganger i armen.

GUTT (17), OSLO: Tiltalt for ett ran og ett tyveri av mobiltelefoner. 17-åringen skal blant annet sammen med flere andre ha fulgt etter en 12-åring på en bussholdeplass, holdt han fast i begge overarmene, og slengt han i bakken - før de tok mobilen ut av lommen hans.

GUTT (16), OSLO: Er sammen med flere andre tiltalt for å ha ranet en 15-åring på offentlig sted. 15-åingen ble holdt fast med armene låst på ryggen, mens han ble frastjålet telefonen og sparkesykkelen sin.

GUTT (16), OSLO: Er sammen med flere andre tiltalt for å ha ranet en 15-åring på offentlig sted. 15-åingen ble holdt fast med armene låst på ryggen, mens han ble frastjålet telefonen og sparkesykkelen sin.

GUTT (16), OSLO: Er sammen med flere andre tiltalt for å ha ranet en 15-åring på offentlig sted. 15-åingen ble holdt fast med armene låst på ryggen, mens han ble frastjålet telefonen og sparkesykkelen sin.

I tillegg er disse to personene tiltalt for tyveri:

MANN (19), OSLO: Er sammen med flere tiltalt for ett tyveri av mobiltelefon, ved først å spørre om å få låne mobilen, og deretter forsvinne fra stedet med telefonen.

MANN (19), OSLO: Tiltalt for tyveri av mobiltelefon. 19-åringen skal ha spurt en jente om å få låne mobilen hennes, og deretter lagt på sprang med telefonen.

Les også

 1. Oslo på ranstoppen i Skandinavia

  Ferske tall viser at Oslo er ranshovedstaden i Skandinavia. Med 120 ran i oktober overgår tigerstaden Stockholm og…
 2. Randi (90) robbet på åpen gate i Oslo

  JUSTISDEPARTEMENTET (VG) Randi Danielsen er et av ofrene i ransbølgen som skyller inn over hovedstaden.
 3. 94-årig kvinne med rullator ranet i Porsgrunn

  Midt på en åpen parkeringsplass utenfor et handlesenter i Porsgrunn ble en kvinne (94) ranet tirsdag formiddag.
 4. VG mener: Stopp ransbølgen

  Denne uken ble innledet med nok et ransforsøk i Oslo. Fire menn er pågrepet etter at de prøvde å rane en mann…
 5. Julie (23) ble overfalt og ranet: - Det verste er å vite at mennesker har sett meg uten å reagere

  Da Julie Otterdal (23) ble slått ned og ranet på åpen gate ble hun liggende livløs i nærmere tre kvarter.
 6. Halvparten av Oslo-innbyggerne føler seg utrygge ute

  Den siste månedenes daglige personran har gjort én av to Oslo-innbyggere utrygge på å bevege seg utendørs.
 7. Ransoffer til VG: - Veldig skremmende at byen vår har blitt så utrygg

  Tre menn og en kvinne må denne uken møte i retten for å ha truet til seg en mobiltelefon i Oslo sentrum.

Mer om

 1. Ran

Flere artikler

 1. I dag faller dommen i barneran-saken

 2. Mann (18) erkjenner ran av 12 år gammel jente

 3. Mann (18) dømt til halvannet år i fengsel i barneran-saken

 4. To tiltalt for kidnapping i Moss: Truet med seg mann og bankkortene hans

 5. Tiltalt for det brutale ranet av Anders (80)

Fra andre aviser

 1. Barneran-tiltalt: «Han var en liten gutt, men ikke så liten»

  Aftenposten
 2. Barneranssaker for retten i Oslo

  Bergens Tidende
 3. Barneranssaker for retten i Oslo

  Fædrelandsvennen
 4. «Vi gjør ikke dette for å drepe deg, vi gjør det for gøy. Dette er tortur»

  Fædrelandsvennen
 5. 18-åring siktet for omfattende vold: Banker gutt i mobilvideo – vil ikke si hvem offeret er.

  Bergens Tidende
 6. - Jeg ble truet med voldtekt dersom jeg ikke sluttet å gråte

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no