FENGSLINGSMØTE: Forsvarer Hans Olav Bytingsvik (t.v.) og politiadvokat Andreas Strand i Oslo politidistrikt avbildet i retten torsdag ettermiddag. Rettsmøtet gikk for lukkede dører. Foto:Fredrik Solstad,VG

Giftdrapssaken: Offeret og siktede skal ha truffet hverandre i fengsel

Mannen i 20-årene skal ha rotet seg borti feil folk i fengselet og ble lurt med på forretninger. Nå mener politiet han er giftdrept.

 • Bjørnar Tommelstad
 • Erlend Ofte Arntsen
 • Rolf J. Widerøe

Artikkelen er over fem år gammel

Torsdag ble to menn i 30-årene varetektsfengslet i fire uker. Begge er siktet for forsettlig drap.

7. februar skal avdøde, som er i 20-årene og kommer fra Østlandet, ha blitt hentet av ambulanse og fraktet til Ullevål sykehus. I to dager ble han holdt i live på sykehuset, før han døde mandag 9. februar, av det som først ble beskrevet som hjertesvikt.

Ifølge VGs opplysninger skal ambulansen ha hentet ham på et hotellrom i Oslo. Den ene av de siktede mennene skal ha vært til stede da ambulansepersonellet ankom.

I timene før han ble hentet av ambulansen, skal mannen i 20-årene ha festet med blant andre de to mennene som nå er siktet for å ha drept ham.

Begge nekter

Begge de siktede stiller seg uforstående til drapssiktelsen.

– Min klient samtykket til fengsling, men nekter straffskyld, sier 34-åringens forsvarer, advokat Benedict de Vibe.

– Min klient samtykket ikke til fengsling, han nekter straffskyld, sier 32-åringens forsvarer, advokat Hans Olav Bytingsvik

VG har vært i kontakt med bistandsadvokaten til familien til avdøde.

– Jeg har ingen kommentarer til denne saken på nåværende tidspunkt, sier Gunhild Lærum.

Sonet voldsdom

Politiet er uvanlig ordknappe om det de mener er en svært spesiell drapssak.

– Jeg kommer ikke til å kommentere noen ting rundt hverken dato, drapsmiddel eller om avdøde. Men jeg kan si at vi har jobbet med saken over noe tid, sier politiadvokat Andreas Strand ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til VG.

Avdøde slapp nylig ut av fengsel. I mars i fjor ble han dømt til fengsel i seks måneder etter å ha slått ned en mann på byen.

BISTÅR FAMILIEN: Advokat Gunhild Lærum er bistandsadvokaten til familien til den avdøde mannen i 20-årene. Foto:Roger Neumann,VG

I fengselet skal han ha kommet i kontakt med den ene av de to som nå er siktet for å ha drept ham, får VG opplyst.

Mannen i 20-årene skal ha overført penger til et firma som en av de siktede er tilknyttet.

Notoriske bedragere

VG kjenner til at personer i kretsen rundt avdøde reagerte på kontaktene han hadde knyttet til seg bak murene, og har uttrykt at de mente han hadde rotet seg borti noen dårlige mennesker.

Begge de to som nå er siktet for å ha giftdrept mannen i 20-årene er notoriske bedragere, som er domfelt en rekke ganger.

Senest i januar ble begge dømt for grove bedragerier i Oslo tingrett. I dommen kommer det frem hvordan de to møttes høsten 2013.

Begge var arbeidsledige, og sammen gjennomførte de flere bedragerier. Blant annet forledet de en fotobutikk til å leie dem utstyr for nesten 300 000 kroner.

Fotoutstyret ble deretter lagt ut for salg på Finn.no. I tillegg ble mennene dømt for å leie diverse anleggsmaskiner, uten å levere dem tilbake etter endt leietid.

Les også

Mer om

 1. Krim

Flere artikler

 1. Bilutleier om drapssiktet (33): – Han virket helt besatt av luksus

 2. Drapssiktede menn dømt for bedragerier i januar

 3. Pluss content

  Musiker-drapet: - Siktet virket helt besatt av luksus

 4. Polititeori: Musikeren Paul Simmons (25) ble dopet ned og drept i svindelforsøk

 5. Mann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder