HURRA: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus, Marius Borg Høiby og hunden Milly Kakao hilser barnetoget utenfor Skaugum 17. mai. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Prins Sverre Magnus i barnetoget for første gang

Smilende og strålende fornøyde hilste kronprinsbarna barnetoget i Asker fra Skaugum 17. mai. Lilleprins Sverre Magnus fikk i år gå i sitt livs første barnetog.

Artikkelen er over syv år gammel

Sju år gamle Sverre Magnus går i andre klasse på Jansløkka skole og fikk fornøyd lov til å debutere i barnetoget, akkurat som hans ni år gamle søster gjorde på nasjonaldagen i fjor. Også prinsesse Ingrid Alexandra gikk i andre klasse da hun for første gang gikk i barnetoget.

Tidligere er det bare den nå 16 år gamle Marius Borg Høiby som har fått gå i barnetog i Asker.

De to yngste i kronprinsfamilien fikk lov til å slutte seg til Jansløkka skole etter at de først hadde hilst barnetoget på trappa på Skaugum.

Milly Kakao

Sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit deltok også familiehunden Milly Kakao i hilsningen fra inngangspartiet på Skaugum.

Som i fjor var familiens kjæledegge pyntet med sløyfebånd i rødt, hvitt og blått rundt halsen der den sto mellom kronprinsesse Mette-Marit og Ingrid Alexandra.

Bakgrunn: Milly Kakao stjal oppmerksomheten i 2011

Niåringen var stadig ned og klappet hunden, som kronprinsfamilien fikk i 2009, før hun for en liten stund byttet plass med lillebror Sverre Magnus. Med en tydelig pekefinger ga han hunden noen velvalgte kommandoer, men også flere gode klapp.

Mens kronprins Haakon var kledd i Asker-bunad i den etterlengtede vårvarmen på Skaugum, stilte kronprinsesse Mette-Marit denne gangen i Rogalandsbunad. Prinsesse Ingrid Alexandra hadde på seg Asker-bunad som i fjor, mens de to guttene stilte i bunader fra Vest-Agder.

Blomsterbarn

25 skoler deltok i år i barnetoget i Asker, som helt siden 1946 har blitt hilst av kronprinsparet fra hovedtrappen på Skaugum.
Som tidligere år var det tale og blomsteroverrekkelse før barnetoget kom opp alleen til hovedbygningen på morgenen 17. mai.

I år var det bursdagsbarna Pernille Sundby fra Arnestad skole og Andreas Jord fra Jansløkka skole som begge fylte åtte år på nasjonaldagen, som hadde fått det ærefulle oppdraget med å overlevere blomster til kronprinsparet.

Leder av 17. mai-komiteen i Asker, kommunestyrerepresentant Joel Ene, holdt deretter tale.

Når barnetoget i Asker er ferdig, må kronprinsfamilien skynde seg til Oslo der de sammen med kong Harald og dronning Sonja tradisjonen tro skal ta imot barnetoget fra slottsbalkongen.

Mer om

  1. Kongehuset

Flere artikler

  1. Prinsesse Märtha talte om 17. mai fra slottsbalkongen

  2. Her er kronprinsfamiliens ni nye medlemmer

  3. Kongefamilien hilser på rekordtog

  4. Se kronprinsparets feriebilder

  5. En hund etter kos

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder