To timers forsinkelse på riksvei 7 i Hardanger

E6 fra Svinesund: Noe kø

Avtagende trafikk inn mot Oslo

KØ VED MJØSA: Statens Vegvesen frykter at lignende køer, som her ved Elverum, vil danne seg ved Minnesundsbroen mandag ettermiddag på grunn av pinsehjemfarten. Foto:Øyvind Engan,VG

Her blir pinsekøene lengst

Den største pinsetrafikken har roet seg mandag kveld. Men for dem som fortsatt står fast i kø oppfordrer Statens vegvesen til tålmodighet.

Artikkelen er over fire år gammel

Pinsehelgen er en av årets store utfartshelger, og med lite trafikk søndag har det vært mye trafikk i landet 2. pinsedag.

I Hardanger i Hordaland meldes det fortsatt om stillestående kø på riksvei 7 da E16 er stengt i Vaksdal etter rasene som har gått denne måneden.

Ifølge trafikkoperatør Nils Aae i Statens vegvesen er det rundt to timers forsinkelse på riksvei 7. Forsinkelsene gjelder også da VG snakker med veivesenet klokken 18.00.

– Kommer man østfra er E134 en mulighet, mens for dem som kommer nordfra er det mulig å kjøre over Strynefjellet. Det er en omvei på noen timer, men vil nok lønne seg om trafikken fortsetter å øke, sier Aae.

Les også: Tog kjørte inn i ras ved E16.

– Vi har trafikkdirigenter på stedet som styrer trafikken. Riksvei 7 er en smalere vei og det er ettt og slett ikke kapasitet til å ta trafikken fortløpende når det tetter seg til, sier trafikkoperatør Jeanette Andresen i Statens vegvesen region øst.

Klokken 19.30 meldes det om noe kødannelser ved grensen på Svinesund, og tett trafikkflyt innover fra Vestfold mot Drammen og Oslo. Men de største kødannelsen har gitt seg.

– Det er tett trafikkflyt i Vestfold, men uten store forsinkelser. Men trafikken er nå avtagende, sa trafikkoperatør Trude Lindstad til VG klokken 18.00.

Skal du kjøre hjem fra pinseferie? Her kan du sjekke om det er køer i ditt område

På grunn av en trafikkulykke er E136 Romsdal stengt. Statens vegvesen anbefaler derfor å kjøre om Strynefjell R15.

Var ventet store køer i Vestfold

I og med at det var fint vær tidligere på dagen var det mange som ventet til ettermiddagen med reise hjem igjen, fortalte trafikkoperatør Magnus Nilsen i Statens vegvesen region sør til VG tidligere i dag.

Vegvesenet regnet derfor med stor trafikk i Vestfold litt senere på ettermiddag, men klokken 18.00 er trafikken avtagende.

Men noe kø fra Bamble og inn mot Oslo kan det bli. Dette på grunn av veiarbeid i Larvik og omkjøringen ved Skjeggestadbroen.

Hvordan er trafikken der du er? Del dine købilder med VG her!

Nilsen oppfordrer bilisten til å fordele seg på de tre omkjøringsalternativene.

– Vi ser ofte at de fleste velger den siste og korteste omkjøringsveien, men da blir det veldig lange køer. Ikke alle kan kjøre fylkesvei 315. Derfor oppfordrer vi folk til også å benytte seg av Bispeveien gjennom Re eller fylkesvei 313 (gamle E18, journ.anm.) gjennom Holmestrand sentrum.

Og når man først sitter i køen?

– Vis tålmodighet, holde køen og ikke ha for store luker, er oppfordringen fra Nilsen til bilistene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder