ENDEVENDT: Slik ser at av rommene på hotellet ut etter skadeverket. Foto:PRIVAT,

Politiet: Julebordsgjester rullet ut vannslanger og truet hotellpersonale

Hotellsjef: – De har nok gjort skader for mange tusenerDen festglade julebordsgjengen skal ha endevendt et hotellrom, dratt frem vannslanger og oppført seg truende. Da fikk betjeningen nok.

Camilla Tryggestad Visjø
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Klokken 11.15 ble politiet i Hordaland kontaktet av betjeningen ved FjordSlottet hotell utenfor Bergen, som trengte hjelp å takle en gjeng på julebordstur.

– De ringte oss og fortalte om skadeverk på flere rom og utagerende, truende oppførsel. Ti minutter senere ringte de og fortalte at gjestene hadde rullet ut vannslanger. De klarte ikke å få roet dem ned, sier operasjonsleder Janne Steimler Sætre til VG.

Vurderer om de skal anmelde

– Dette er ikke akkurat en standardmelding vi får i julebordssesongen, selv om det ofte går hardt for seg.

Undersøkelse: 600.000 nordmenn har opplevd ubehageligheter på julebord

Like etter klokken 12 melder politiet på Twitter at julebordsgjestene har ryddet etter seg.

– Da vi kom til stede, hadde de roet seg litt. Men det er ingen tvil om at dette har vært noe utover ordinær gjestevirksomhet. Hotellet vurderer nå om de skal anmelde hendelsen eller ikke, sier Sætre.

LES OGSÅ: Kvinne (36) gikk seg vill i hage etter julebord

Ifølge administrerende direktør Christian Bolstad, hadde hotellet lørdag kveld rundt 100 julebordsgjester.

UVISST SKADEOMFANG: Hotelleierne vet ennå ikke hvor stor regningen vil bli, men tror det er snakk om flere tusener. Foto:Privat,

– Vi hadde to bedrifter og en vennegjeng. Denne vennegjengen besto av totalt 12 personer, hvorav 5–6 dessverre ikke klarte å oppføre seg. Vi har aldri opplevd så uregjerlige gjester, sier Bolstad, til VG.

Nekter for skadeverket

Han og kona fikk i natt meldinger om at den lille gruppen hadde knust lamper og ødelagt bilder.

– I dag tidlig var vi inne på et av enerommene, som var totalt endevendt. Gardinene var nede, og møbler sto hulter i bulter. Det ble ganske dårlig stemning mellom oss. Deretter kom noen andre gjester og fortalte at de hadde dratt frem vannslanger fra skapet slik at det ble mye vann på gulvet i gangen.

Ekteparet følte seg truet av den hissige gjengen, som besto av menn i 30-årene fra Bergen, ifølge Bolstad.

– De gikk opp i ansiktene våre og tok på oss. Heldigvis har vi vært i denne bransjen i mange år, og vet når det er like før ting går galt. Derfor ringte vi politiet, som kom raskt.

Gjestene forlot hotellet søndag formiddag, og betalte for regningen sin, men ikke for hærverket.

– De nektet for å ha gjort noe galt. Spesielt bittert for oss er at vi har helt nyoppussede rom. Det er så synd at så få skal få ødelegge for så mange. Vi begynner å gå gjennom alt nå, så det er vanskelig å si hvor stor regningen vil bli, men det er nok snakk om ganske mange tusener. Nå skrur vi blant annet på ovner for å hindre store vannskader.

HER ER POLITIETS JULEBORDRÅD:

1. Ikke drikk for mye!

Mange er feststemte o g vil komme i godt humør tidligst mulig på julebordskvelden. Det går sjelden bra. Et moderat inntak av alkohol hindrer pinlige episoder, bondeanger og opphold i politiarresten. I helgene har vi mistenkelig få edru arrestanter. (Just saying …)

2. Ikke la deg provosere!

Du er ikke alene på byen. Vis hensyn og ikke irriter deg over kø, «dagens ungdom», kommentarer eller provokasjoner. Gå heller en annen plass og vær like blid.

3. Gå flere sammen!

Det er lettere å unngå bråk og andre uønskede hendelser dersom man går flere sammen. Enkelt knep som fungerer. Prøv det.

4. Vi er på jobb for deg!

Alkohol, uteliv og mye folk på byen betyr dessverre mye ordensforstyrrelser og en del vold i helgene. Ikke bland deg inn i andres konflikter, men ring heller politiet. Det er derfor vi er her.

5. Ikke ta pirattaxi!

Du vet sjelden hva du får: har sjåføren førerkort, forsikring og er edru? Pirattaxi er ulovlig virksomhet som kan få uante og alvorlige konsekvenser. Bruk de vanlige drosjene, ta bussen eller gå. (Og nei. Vi kan ikke kjøre deg.)

6. Bruk refleks!

Skal du gå hjem, bruk refleks. Og ikke vær kjip: Masse refleks.

7. Nachspiel?

Metallica, Pink Floyd eller Céline Dion? Hver sin smak. Men høy musikk er sjeldent en suksess kl. 05. Vær en god nabo. Ikke ta sjansen på å bli anmeldt for ordensforstyrrelse eller få beslaglagt stereoanlegget. 6000 kroner i bot påvirker julebudsjettet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder