ÅSTED: Her blir den døde mannen fraktet ut fra stedet hvor politiet mener han ble drept. Kona er pågrepet for drapet på sin ektemann, og har innrømmet å stå bak. Foto:Frode Hansen,VG

Siktede i Mortensrud-drapet varetektsfengsles i fire uker

Kvinnen som er siktet for drapet på sin ektemann på Mortensrud i Oslo, varetektsfengsles i fire uker.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det avgjorde Oslo tingrett mandag ettermiddag.

Fengslingsmøtet gikk som kontorforretning, noe som innebærer at dommeren får tilsendt dokumenter fra både politiet og siktedes forsvarer, men at ingen av partene møter i retten.

Politiet mottok mandag den foreløpige obduksjonsrapporten etter drapet på en 28-årig mann på Mortensrud i Oslo. De ønsker imidlertid ikke å gå ut med hvordan de tror han ble drept.

Ba om fire ukers varetekt

Politiet har bedt om fire ukers varetekt for kvinnen – de to første i isolasjon og hele perioden med brev - og besøksforbud, samt medieforbud – og kvinnen har samtykket til dette, opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid til NTB.

Kvinnen i begynnelsen av 30-årene er siktet for forsettlig drap på ektemannen på Mortensrud. Hun ringte selv til politiet ved 13-tiden fredag og fortalte at mannen lå død i en leilighet på Mortensrud, øst i Oslo.

Kvinnen satt i avhør i fire og en halv time både fredag og lørdag, men er ikke avhørt siden det.

Hun har innrømmet at hun tok livet av den 28-årige ektemannen. De var gift, har bakgrunn fra Kosovo og har begge norsk statsborgerskap.

Foreløpig obduksjon

Mandag mottok politiet den foreløpige obduksjonsrapporten.

– Men vi ønsker ikke å si noe om den før tidligst i slutten av uka, sier politiinspektøren.

Politiet ønsker dermed ikke å fortelle noe om hvordan de tror mannen ble drept og begrunner det med at flere personer skal i avhør. Blant annet vurderes flere avhør av familiemedlemmer.

– Vi må sikre oss forklaringene deres uten at de har kunnet lese om saken i medier, sier Grete Lien Metlid.

Barnet trolig ikke vitne

Den avdøde mannen og den siktede kvinnen har ett felles barn, som er tatt hånd om av barnevernet. Det dreier seg om et barn under skolealder, opplyser politiet til NTB.

– Ut fra det vi har fått opplyst, har ikke barnet sett drapshandlingen, forteller politiinspektøren.

Den siktede kvinnen har så langt ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder