Enige om budsjettet for 2015

Forhandlerne ferdige 04.30 natt til fredag

Etter et siste, to timer langt forhandlingsmøte sent på natten, er det nå enighet om en budsjettavtale for neste år.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det bekreftet alle de fire parlamentariske lederne da de kom ut av forhandlingsrommet ved 04.30-tiden natt til fredag.

Da hadde de sittet sammen i to timer i det aller siste møtet. Før møtet uttrykte de optimisme over mulighetene for en rask løsning, og det viste seg å holde stikk.

Nå er det opp til stortingsgruppene å si sitt: Skissen som de fire hovedforhandlerne er blitt enige om, skal legges frem for de fire partienes stortingsrepresentanter fredag morgen klokken 09.30

Har skisse

– Vi har nå en skisse som vil bli framlagt for de respektive partiers gruppemøter i morgen klokken halv ti. Når de møtene er avholdt, og vi forhåpentligvis har fått tilslutning, så vil det bli en pressekonferanse i Vandrehallen der en avtale forhåpentligvis kan signeres, sier Høyres Trond Helland.

På gruppemøtene vil Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide anbefale sine grupper å stemme ja til skissen.

-Ja, det kan vi trygt anbefale dem å gjøre, sa Skei Grande og Hareide da de møtte pressefolkene på Stortinget umiddelbart etter møtets slutt.

De fire forhandlerne var imidlertid helt tause om innholdet i skissen som nå er klar.

-Jeg kan røpe at skissen inneholder veldig mye bra, og derfor ser jeg fram til å legge den fram for gruppa, sa Knut Arild Hareide.

Bil-konflikt

Den aller største konfliktsaken i sluttfasen av forhandlingene skal ha vært de mye omtale bil- og miljøavgiftene. Fremskrittspartiets steile krav om at bensinprisene skal ned går ikke i hop med Venstres like steile krav om at det må svi på pungen å forurense.

Som VG skrev tidligere torsdag skal Venstre ha gått med på å ikke prisjustere bensin- og dieselavgiften neste år mot å få gjennomslag for en rekke andre miljøavgifter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder