Drapssiktet kvinne ble anmeldt for å ha stjålet offerets bankkort

KRISTIANSAND/OSLO (VG) I april 2014 anmeldte politiet den nå drapssiktede kvinnen (42) for å ha stjålet eks-samboerens bankkort. Samme natt ble han funnet død.

Artikkelen er over to år gammel

Det kommer frem i en dom i forbindelse med en barnevernssak fra Kristiansand tingrett i april 2016 som 42-åringen var involvert i.

Kvinnen ble tirsdag denne uken siktet for å ha forgiftet eks-samboeren i 60-årene for drøye tre år siden, samt for å ha drept sin egen far i 2002. Faren skal ha blitt funnet død i badekaret i sitt eget hjem.

Kvinnen har nektet straffskyld, og har heller ikke villet forklare seg for politiet etter pågripelsen. Onsdag ble hun varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

I den samme dommen kommer det også frem at kvinnen i 2013 ble anmeldt for tyveri og bruk av den samme eks-samboerens bankkort – men at det da var han som gikk til anmeldelse. I dommen heter det at «det ikke er kjent om noen av disse anmeldelsene har ført til straffereaksjon».

Vitne: – Han ringte kvelden før og var redd

Fikk besøksforbud

I mars 2011 ble den drapssiktede kvinnen ilagt forbud mot å oppsøke eks-samboeren hun har to barn sammen med.

Av rettsdokumenter fremgår det at drapsofferet mente kvinnen stadig oppsøkte han på arbeidsplassen, hjemme hos han og andre steder. Hun skal også ha sendt ham flere tekstmeldinger med ubehagelig innhold, og han anklaget henne også for å ha fulgt etter ham i bil.

Lest denne? Derfor vil ikke politiet grave opp farens grav

Kvinnen benektet på daværende tidspunkt å ha oppsøkt eks-samboeren mot hans vilje, og retten kom til at besøksforbudet måtte oppheves allerede i slutten av måneden.

Den 42 år gamle kvinnen og hennes tidligere samboer møttes gjentatte ganger i retten i tvist om barna før han døde.

Etterforsket som mistenkelig dødsfall

I dommen fra april 2016 ble også eks-samboerens dødsfall omtalt. Her heter det at det «har vært etterforsket av politiet som et mistenkelig dødsfall. Det er ikke kjent om etterforskningen er avsluttet».

Det var den altså ikke – for etter over tre års etterforskning kunne politiet denne uken pågripe kvinnen og sikte henne for to drap.

VG var til stede i starten av rettsmøtet onsdag, der kvinnen virket fattet og rolig. Politiet fikk imidlertid tilslutning for sin begjæring om å lukke rettsmøtet for offentligheten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder