ULV? Denne skapningen lusket rundt på Grorud stasjon torsdag i forrige uke. Flere eksperter mener det er en ulv, hva tror du? Foto: Per Gunnar Daleng
ULV? Denne skapningen lusket rundt på Grorud stasjon torsdag i forrige uke. Flere eksperter mener det er en ulv, hva tror du? Foto: Per Gunnar Daleng

- Ulven i Oslo er en verdensnyhet

Raser mot ordføreren som vil ha den vekk

INNENRIKS

(VG Nett) Miljøforkjemper Kurt Oddekalv mener den angivelige Oslo-ulven har like stor rett til å være i hovedstaden som ordfører Fabian Stang har.

Publisert: Oppdatert: 04.12.09 11:20


- Folk bør glede seg over ulven. Hvis ulven må ut av Oslo, så må Fabian Stang også ut, sier lederen i Norges Miljøvernforbund til VG Nett.

VG presenterer i dag et bilde av det flere eksperter mener er en ulv. Dyret lusket rundt ved Grorud stasjon i hovedstaden i går formiddag, og bildet ble tatt fra perrongen med måpende reisende som tilskuere.

Ordfører Fabian Stang gjør det samtidig klart at han ikke ønsker ulv i hovedstaden. Dette har fått lederen i Norges Miljøvernforbund til å knurre.

PROTOKOLL:Bør ulven få ferdes hvor den vil? Diskutér her.

- Øker verdien mange hakk

- Et streifdyr som forviller seg inn i hovedstaden er en kuriositet, som øker verdien av hovedstaden mange hakk. Jeg mener dette er en verdensnyhet, fordi det viser hvor nært folk i Oslo er det opprinnelige. Dette står som et symbol på urørt villmark og skal være en stor ære for Oslo, sier en engasjert Oddekalv.

Har du sett ulv i Groruddalen?Kontakt VG Netts reporter

I dagens VG uttaler ordfører Norvald Illevold i ulvekommunen Rendalen at Oslo-ulven kan bidra til større forståelse for

situasjonen bygdefolket i Rendalen befinner seg i. Han er også bekymret for livskvaliteten til innbyggerne i Groruddalen.

Tror ikke folk er redde

Lederen i Grorud bydelsutvalg opplyser at det ikke er første gang det observeres ulv i området ved Østmarka. I 2005 ble for eksempel en ulv påkjørt av toget i Groruddalen. Utvalgslederen tror ikke folk blir redde på grunn av ulven som var på besøk torsdag.

- Nei, det tror jeg er overdrevet. Jeg ser på det som veldig eksotisk å ha ulv i skogene. Problemet oppstår hvis den blir så tam at den oppsøker mennesker, sier Anders Ørnø Røberg-Larsen (Ap) til VG Nett.

Byråd Jøran Kallmyr (Frp) sier at byrådet er positiv til ulv i Oslo.

- Om ulven blir værende i Oslo vil vi ta kontakt med Direktoratet for naturforvaltning for å sørge for en best mulig forvaltning av ulvestammen, sier han i en epost til VG Nett.

Kurt Oddekalv mener det er rent tøv å være imot ulv i hovedstadsområdet.

- Folk har forlest seg på eventyret om Rødhette. Dermed sitter angsten inne i hodet på folk. Dette eventyret er grunnlaget for ulvehatet, hevder han.

Les mer om saken i dagens papirutgave av VG.

Her kan du lese mer om