LIVLØS: Den tre år gamle gutten skal ha blitt funnet livløs ved siden av et av lekestativene i Vegsund barnehage i Ålesund mandag. Foto: Raymond Leine

Fortsatt alvorlig for treåring etter barnehageulykke

Tilstanden var onsdag fortsatt alvorlig for en tre år gammel gutt som mandag ble funnet livløs i en barnehage i Ålesund.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Tilstanden er stabil med uvisst utfall. Han får fortsatt intensivbehandling, sier overlege Kristian Sørensen ved barneavdelingen ved Ålesund sjukehus til Sunnmørspostens nettutgave.

Gutten ligger på intensivavdeling i kunstig koma.

Det var mandag formiddag at han ble funnet livløs i Vegsund barnehage. Politiet jobber fortsatt med å finne ut hva som skjedde.

- Vi har ikke foretatt noen videre avhør av personellet tirsdag, men venter med det til i dag. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere omstendighetene rundt ulykken, sier politiadvokat Kjell-Sigve Haugland i Sunnmøre politidistrikt.

Daglig leder Nils-Petter Solberg i Vegsund barnehage vil ikke kommentere det som skjedde rundt ulykken, men sier det mandag kveld ble holdt et foreldremøte. Under møtet kom det fram at gutten skal ha fått en strikk rundt halsen og hengt fast inne i en overbygd sklie. To barnehagebarn fikk løsnet strikken rundt halsen hans, fikk ham ut av sklien og lagt ham på bakken. Et tredje barn løp for å varsle de ansatte. Foreldre som var til stede på møtet berømmer de tre barna for heltemodig innsats.

Lekeapparatet som treåringen ble skadd i, er fortsatt i bruk. Solberg sier det ikke er noen feil med apparatet, og at barnehagen i samråd med politiet ikke har funnet grunn til å stenge det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder