PENGEPREMIE: Vikinglotto sørget for at en mann fikk en særdeles innbringende påske. (Illustrasjonsfoto). Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Vant 89 millioner i Vikinglotto – meldte seg etter ett døgn

Mannen skal ikke ha svart på oppringningen fra Norsk Tipping fordi han trodde det var en selger.

Norsk Tipping har omsider klart å komme i kontakt med mannen som vant den svimlende summen onsdag. Vedkommende tok kontakt i 21-tiden torsdag kveld, melder Norsk Tipping.

– Han trodde det var en telefonselger som hadde ringt fra det ukjente nummeret. Ifølge våre folk på kundeservice var han helt rolig, som skjæra på tunet, sier Norsk Tippings trekningsredaktør til Dagbladet.

Norsk Tipping skriver på nettsidene sine at mannens første reaksjon var:

- Dette var koselig. Tusen takk!

Etter hvert skal mannens barn ha begynt å lure på hvorfor 62560000 hadde ringt faren jevnlig det siste døgnet.

– Jeg sjekket og så det var fra Norsk Tipping. Så da måtte jeg ringe og sjekke, skal den ferske storvinneren ha forklart.

Østfoldingen kommer til å få økonomisk rådgiving fra advokatfirmaet Brækhus. I tillegg vil han i den nærmeste tiden følges opp tett av Norsk Tipping.

Mannen sier at han skal tenke nøye over hva han skal gjøre med pengene. Men han lover store påskeegg i år.

Vil være anonym

Mannen ønsker ikke at navnet han skal offentliggjøres, heller ikke alder eller spesifikt bosted.

Spilleren prikket inn alle de seks vinnertallene i tillegg til tilleggstallet, og var dermed alene om storgevinsten på 88.922.210 kroner.

– Vi har forsøkt å få kontakt med personen, men vedkommende tar ikke telefonen. Jeg håper personen tar telefonen, for det er viktig at vedkommende får økonomisk bistand etter å ha vunnet en så stor sum, uttalte kommunikasjonsrådgiver Gro Synstad til NTB torsdag formiddag.

Sannsynligheten for å prikke inn alle tallene og dermed vinne førstepremien, er angivelig cirka 1 til 98 millioner.

Det var for øvrig ingen som vant andrepremie onsdag. Dermed blir andrepremiepotten på 2,8 millioner kroner neste onsdag. Neste ukes førstepremiepott blir om lag 29 millioner kroner.

Onsdagens vinnerrekke besto av tallene 11, 32, 30, 26, 9, 37, samt vikingtallet 6.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder