Svein Erik Rud (54) døde i flyulykken utenfor Mandal

Da motoren stoppet i luften over Mandal, klarte flygeren å få start på den igjen. Men for sent. Svein Erik Rud (54) mistet livet etter ulykken.

– Motoren stoppet av en eller annen grunn. Det har ikke med vedlikehold å gjøre. De fikk start på motoren, men de rakk ikke å forhindre at det traff havet, sier Kåre Halvorsen, avdelingsdirektør i Havarikommisjonen, til VG.

Flyet, som var på oppdrag for Agder politidistrikt, styrtet derfor i sjøen utenfor Mandal lørdag og sank umiddelbart.

To personer ble reddet opp fra havet, med lettere skader, mens en 54 år gammel mann ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo, der han ble behandlet for livstruende skader.

Tirsdag formiddag opplyser politiet at Svein Erik Rud mistet livet på sykehus sent mandag kveld. De går ut med navnet i samråd med familie og pårørende.

– Vi har fått beskjeden vi fryktet. Våre tanker går nå til familie, venner og til flyklubben på Sola, sier politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg.

Lørdag klamret de tre seg fast til vrakdeler fra småflyet.

På sin egen hjemmeside skriver Havarikommisjonen at de har besluttet å ikke heve vraket, en Piper PA-28.

– Vi ville hevet det hvis det var nødvendig for å forstå hva som skjedde, men det er det ikke. Så lenge det ikke er omkomne i flyet, er ikke dette et tema for politiet, heller, sier Halvorsen.

Havarikommisjonen har intervjuet to av personene i flyet.

– Flyet ligger veldig dypt, trolig på 3–400 meter. Det er kun angitt en grov posisjonsbeskrivelse basert på vitneutsagn. Det ville derfor vært en krevende jobb å hente det opp, sier Halvorsen.

les også

Flystyrten i Skagerak: Fant et av småflyets hjul i sjøen

Klokken 15.40 lørdag mottok Hovedredningssentralen på Sola i Rogaland en telefon fra lufttrafikktjenesten. De ringte på vegne av politiet som etterlyste et småfly de ikke fikk kontakt med.

Flyet var engasjert av politiet i forbindelse med et søk etter en antatt omkommet person, som skal ha falt fra danskebåten natten i forveien.

De hadde ikke hørt fra de ombord i flymaskinen siden klokken 12.47.

Via Kystradioen ble flyet etterlyst klokken 16.17.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder