SØKER: Dykkere fra brannvesenet søkte etter en eller flere personer som kunne ha gått igjennom isen på Skøvatnet i Troms tirsdag kveld. Men ingen tegn tyder på det, opplyser politiet rett før klokken 20. Foto: Stian André Lund, Folkebladet

Politiet: Ingen tegn til at noen har gått gjennom isen

En stor redningsaksjon har pågått i Skøvatnet i Troms, etter at politiet fryktet at en eller flere hadde gått igjennom isen. Dykkere har så langt ikke gjort funn.

Det ble iverksatt en stor redningsaksjon i Skøvatnet i Troms etter melding om at en person eller personer kunne ha gått gjennom isen, opplyser Troms politidistrikt.

– Vi har fått melding fra en beboer som bor i nærheten av et vann. Han observerte et lys på vannet, og oppfattet det som at noen hadde oppholdt seg på isen. Det lyset forsvant plutselig, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til VG i 18-tiden.

På bakgrunn av dette fryktet politiet at en eller flere skal ha gått gjennom isen. Flere nødetater gjorde søk i området.

Men det er foreløpig ikke meldt om at noen er savnet, og ingen som har vært på vannet har heller meldt seg til politiet, skriver NTB like før klokken 20.

I 21-tiden ble leteaksjonen avsluttet etter resultatløst søk.

Fant skøytespor på isen

Politiet forteller at det er mye åpent vann på stedet, og et ellers mørklagt område.

– Det er dårlig is på vannet. Derfor har vi sendt flere ressurser til stedet, blant annet dykkere fra brannvesenet, sier Meyer.

Dykkerne har ikke gjort noe funn ennå, tvitrer politiet rett før klokken 19.

Ifølge  Folkebladet er det funnet spor på isen.

– Det er funnet spor på isen. Det er flere skøytespor som går i flere retninger, så det er tydelig at det har vært aktivitet på isen, sier operasjonsleder Meyer til VG.

Han legger til at det er vanskelig å trekke noen konklusjoner ut ifra sporene.

– Det er ikke funnet noen skøytespor som går ut i det åpne vannet, eller ned i noe hull i isen, sier han.

Ingen tegn til at noen har havnet i vannet

Til NTB sier Meyer at de har fulgt opp sporene, og at det så langt ikke er noe som tyder på at noen har havnet i vannet.

Han legger til at aksjonen fortsatt pågår, og at det fortsatt er noen spor som skal undersøkes.

– Det er snakk om spor som går i forskjellige retninger, så vi prøver å komme i kontakt med noen som har vært der. Det er jo bebyggelse og hytter rundt vannet.

Senere på kvelden opplyser Meyer at politiet har kommet i kontakt med personer som gikk ved vannet som hadde sett to skøyteløpere forlate vannet rett før leteaksjonen startet.

– Vi anser saken som oppklart, sier Meyer til VG i 22-tiden.

AKSJON: Både politi, brannvesen, luftambulanser og frivillige fra Røde Kors var tilstede ved Skøvatnet. Foto: Stian André Lund, Folkebladet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder