• Smittetallene i Oslo: Høyere enn FHIs smittekrav til andre land

    Oslo har de siste to ukene registrert 22,49 smittede per 100.000 innbyggere, ifølge VGs oversikt. Dermed går smittetallene i kommunen over det gjeldende kravet Folkehelseinstituttet har for at andre land og regioner i EU/EØS-området skal være «grønne».

    Publisert 10. august, kl. 07:23

  • For at et land eller område skal bli «grønt» og karantenekravet oppheves, er FHIs krav at det må være færre enn 20 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

  • – Det har vært en generell trend i hele befolkningen at man har vært litt slappere på å følge reglene i sommer. Det er viktig at man forsøker å stramme inn igjen nå som ferien er over og man kommer tilbake til vanlige rutiner igjen, sier smittevernoverlege Frode Hagen i en pressemelding fra Oslo kommune.

  • – Hvis vi senker skuldrene for mye vil smitten øke. Vi må lære å leve med corona helt til en vaksine er her. Jeg er bekymret for økningen vi nå ser og ber alle om å holde avstand, holde seg hjemme om man har symptomer og ha god hygiene, sier helsebyråd Robert Steen.

  • Oslo kommune er en av seks kommuner med økende smittetrend i Norge nå. De andre kommunene er Indre Østfold, Lørenskog, Bodø, Lillestrøm og Trondheim.