IKKE BARE ENKELT: En hel del stryker på oppkjøring, men det er store regionale forskjeller. Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix

Nesten halvparten i Oslo stryker på førerprøven

Hele 44 prosent av dem som skal kjøre opp i Oslo, stryker. Det er langt over landsgjennomsnittet, som er helt nede på 28 prosent.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Hovedstaden kommer desidert på bunnen i oversikten fra Statens vegvesen. Oversikten viser at det er store regionale forskjeller på strykprosenten, skriver Aftenposten.

Les også: Slik er de nye reglene for førerkortet

På toppen av listen, med lavest strykprosent, ligger Finnmark der bare 14 prosent ikke består.

– Om folk i Oslo er dummere enn folk i Finnmark, det vet jo ikke vi. Men vi vet at det er flere fallgruver i et bymiljø enn i landlige omgivelser, sier pressesjef Kjell Vinje i Statens vegvesen.

Saken fortsetter etter videoen

Nest nederst på listen ligger Vest-Agder med en strykprosent på 38 prosent, og på plassen over ligger Akershus der 32 prosent stryker. Etter Finnmark følger Møre og Romsdal som er nest flinkest i klassen med 20 prosents strykprosent.

Leste du? Flere bomveier i ny transportplan

Trygg Trafikk er negativt overrasket over at så mange i Oslo stryker.

– Det er skremmende at så mange elever mener de er dyktige nok, så det er tydelig at det er en avstand mellom kravet og det man selv tror er kravet, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen.

Nyttig! Så mye koster førerkortet (VG+)

Totalt sett for hele landet viser tallene at 42 prosent strøk på teoriprøven og 28 prosent på oppkjøringen i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder