KRITISK: Andrine Hanssen-Seppola slamrer igjen døra for SV.

Senterungdommen: Legger ned SV-veto

TRONDHEIM (VG) Senterungdommen er klar i talen: De kan ikke støtte en regjering hvor SV trer inn nå.

Publisert:

– Senterungdommen vil ikke godta at Senterpartiet sitter i regjering med SV i denne perioden, sier Senterungdommen-leder Andrine Hanssen-Seppola fra talerstolen på Senterpartiets landsmøte i Trondheim.

Senterungdommen er Sps ungdomsparti. Hun sier at avstanden er for stor mellom de to partiene.

– Det er like sannsynlig at Elvis lever og at en okse skal kalve. Det er ikke mulig, sier hun i talen.

Etter talen utdypet hun standpunktet overfor VG:

– Det å ta SV inn i regjering er helt uaktuelt. Jeg trenger ikke lukke døra for det. Jeg kan slamre den igjen, sier hun til VG.

Endte i havari

Ap, Sp og SV sonderte på Hurdal høsten 2021 om å sitte i regjering sammen. Både Støre og Lysbakken ønsket å danne en flertallsregjering, mens Sp-ledelsen strittet mot.

SV trakk seg fra samtalene, og viste til at det ikke var mulig å oppnå enighet fordi den politiske avstanden var for stor.

Men med dagens svært dårlige målinger for regjeringspartiene, har flere og flere i Ap tatt til orde for å forsøke å danne en flertallsregjering.

Det møter altså en kald skulder hos Seppola.

– Vi er de eneste som gikk til valg på Sp og Ap som regjering. Vi har fått det. Det er ingen grunn til å gå tilbake på det, sier hun.

LANDSMØTE: Senterpartiet møtes i Trondheim for landsmøte i helgen.

BSU-kritikk

Seppola trekker frem regjeringen og SVs BSU-kutt ettet statsbudsjett-forhandlingene som en smertefull sak for ungdomspartiet. Ordningen lar ungdom spare til egen bolig.

Tidligere fikk de unge 20 prosent tilbake på skatten på den årlig innskutte summen. Nå får de bare 10 prosent.

– Det viser en veldig stor forskjell mellom Senterpartiet, Senterungdommen og SV. Det er vanskelig for oss å svelge. Det er en ordning SV ønsker å fjerne. Vi er sterkt uenige med dem, sier Senterungdom-lederen til VG.

– Dette handler om omfordelingspolitikk. Vi er ideologisk kjempeuenig med SV om mye av dette. Vi er et sentrumsparti, sier hun.

Seppola fikk støtte fra sitt eget sentralstyremedlem Anne Martine Brox-Antonsen fra talerstolen. Hun reagerte sterkt på SVs retorikk om BSU-ordningen og ungdommer som sparer i den.

– Jeg er ikke riking eller pappagutt, sa organisatorisk nestleder Anne Martine Brox-Antonsen i Senterungdommen og la til:

– Vi må være motvekt til SV i slike spørsmål, sier hun.

Seppola trekker frem ruspolitikk, BSU-kutt og kjernekraft som deres hovedsaker på landsmøtet.

Hun hevder at Riksadvokaten har tryllet frem en løsning, som gjør at politiet står med bundne hender.

DRAMATISK TALE: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fortalte landsmøtet at han har fått MS.

Vedum-bombe

Sp-landsmøtet startet med lakseprotest utenfor inngangen, før partileder Trygve Slagsvold Vedum overrasket et samlet politisk Norge med å åpne opp om sin sykdomshistorie: Sp-lederen og finansministeren har fått en MS-diagnose.

Du kan se mer om det i klippet under:

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no