GIR GRØNN RABATT: KrF og Dagfinn Høybråten vil belønne bilister som tenker på miljøet. Foto: Frode Hansen, VG

Høybråten på KrF-landsmøtet: 25.000 i kontantstøtte til miljøbilister

KRISTIANSAND (VG Nett) KrF-leder Dagfinn Høybråten gir gass for å få fart på salget av el- og hybridbiler. Han vil gi hver miljøbil-kjøper 25.000 kroner i kontantstøtte.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Kristelig Folkeparti har byttet ut den knallgule, sports-Mazdaen fra forrige stortingsvalgkamp med en rød metallic Honda Civic hybrid. Nå skal det kjøres miljøvennlig for alle penga. Partiet er villig til å bruke ca. 300 millioner kroner årlig som gulrot for å få nordmenn til å kjøpe de mest miljøvennlige bilene.

Ideen er svensk, akkurat som Dagfinn Høybråtens egen Saab. Den skal skiftes ut med en hybrid ved neste bilkjøp, lover KrF-Dagfinn. Han kjører rundt og stortrives bak rattet på nesten lydløse hybriden, som lader el-batteriene når den kjører på bensin.

KrF starter i dag sitt landsmøte. VG Netts reporter Anne Vinding er i Kristiansand, og følger landsmøtet som varer til søndag. Har du tips? Kontakt VG Netts reporter her! Og her blir artiklene fra landsmøtet publisert.

VGTV:Se KrF-leder Dagfinn Høybråtens tale i dag kl 11.45!

Les også:Sp: - KrF bør heller gå til venstre

Økonomisk gulrot

- Ordningen med en økonomisk gulrot til bilkjøpere som velger miljø-bilene har vært en kjempesuksess i Sverige. De er kommet mye lenger enn oss. Rundt hver tredje bil som selges der er en miljøbil, sier Høybråten til VG.

Han tenker seg at kontantstøtten til miljøbilkjøpere betales ut etter at bilisten har eid den nye bilen i seks måneder.
- Dette må til. Det går altfor tregt med salget av elbiler og hybrider i den norske bilparken, mener Høybråten.

Les også:Hareide: - De fattige ble glemt

Vil vedta forslaget

KrF vil høyst sannsynlig vedta Høybråten-forslaget på landsmøtet i Kristiansand denne helgen. KrF-lederen har tiltaket som et av sine hovedsatsinger i landsmøtetalen sin i dag. Saken vil også bli fremmet som et konkret forslag på Stortinget. I tillegg til miljøbil-støtten, vil KrF også vedta en stimuleringsordninger til kommuner som bygger gang- og sykkelveier, samt øke vrakpanten betraktelig.

Partiet vil også programfeste at alle nye offentlige biler skal være miljøbiler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder