DRAMA PÅ FLYET: Mange passasjerer var oppskaket da fem bevæpnede politifolk stormet Norwegian-flyet i Amsterdam. Det forteller en passasjer VG har snakket med. Foto: Privat

Bevæpnet politi stormet Norwegian-fly på vei til Oslo

En person ble fjernet fra et fly som skulle fra den
nederlandske hovedstaden til Oslo i går. Flyet har i tillegg tekniske problemer og har ved 13-tiden lørdag fortsatt ikke lettet fra Schiphol.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Flyet skulle opprinnelig tatt av fra flyplassen Schiphol i Amsterdam fredag ettermiddag. En time etter planlagt avgang startet dramaet på flyet, forteller en passasjer VG har snakket med. Han sier han sovnet straks han hadde funnet setet, og våknet en time senere da flyet var ute på rullebanen.

– Vi var fortsatt i Amsterdam, og vi fikk beskjed fra kapteinen om at det var en teknisk feil. Vi returnerte til gaten. Da vi kom fram dit var det flere som ville gå på toalettet, men da fikk alle beskjed om å sette seg igjen. Like etter så vi at det kom en politibil opp på siden av flyet i full fart, dørene ble åpnet, og fem politifolk bevæpnet med automatvåpen stormet inn. De fjernet en mann fra litt lenger fremme i flyet. Det var skremmende, forteller passasjeren som ikke ønsker navnet sitt på trykk.

Les også: Norwegian-fly 24 timer forsinket på grunn av tekniske problemer

Kort tid etter opplyste kapteinen at det hadde vært et lite drama om bord med en passasjer, og at denne nå var fjernet. Men flyet tok fortsatt ikke av og til slutt fikk passasjerene beskjed om at det tekniske problemet var for stort til å løses, forteller han videre.

Sett denne? Norwegian-mannskap måtte fly med SAS

Tonje Næss, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, sier flyet etter planen skal lette lørdag 14.30.

- Det er to ting som har skjedd. Det var en passasjer som ble fjernet fra flyet i går. I tillegg var det indikasjoner på en teknisk feil. Grunnen til forsinkelsene er de tekniske problemene. Jeg forstår at det kan se rart ut for passasjerene, men dette var to separate hendelser.

Hun vil ikke kommentere den første hendelsen, og viser til at det er en politisak.

– Vi beklager forsinkelsen overfor passasjerene og jobber for å få de frem til Oslo så fort som mulig.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder