IKKE HIJAB I BARNESKOLEN: Arbeiderparti-nestleder Hadia Tajik, her etter møtet om asylpolitikk på Stortinget i november. Foto: Terje Pedersen , NTB scanpix

Tajik vil ha hijabforbud i barneskolen

Ap-nestleder Hadia Tajik kaller bruk av hijab for «seksualisering av barn» og mener hodeplagget bør forbys på norske barneskoler.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det sier Tajik i et intervju med Aftenposten.

– Ja, jeg vil si det, fordi det er seksualisering av unger, sier Tajik om hvorvidt hijab bør forbys, før hun legger til at standpunktet er utfordrende i Norge «fordi vi ikke pleier å regulere folks klesplagg eller hvordan man pleier å framstå».

– Men å seksualisere unger mener jeg er uakseptabelt, enten det er hijab eller andre ting man måtte bruke, sier hun i TV-intervjuet.

Med et seksualisert plagg mener Tajik at det brukes for å dekke til ens skjønnhet. Hun sier hun ikke har forståelse for at små barn skal gjøre det.

Ifølge Aftenposten har det vært svært delte meninger i Arbeiderpartiet om forbud mot hijab og nikab. På landsmøtet i 2013 vedtok partiet et forbud mot bruk av religiøse hodeplagg innenfor enkelte offentlige myndighetsroller, mer konkret politi, påtalemakt og dommere.

– Et forbud mot hijab i barneskolen er mitt standpunkt, og ikke noe partiet har diskutert, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder