Brutalt gullsmedran i Trysil: Fant bortgjemte ransklær i Sverige

Siste spor etter ranerne som kneblet og ranet en kvinne på en gullsmed i Trysil, slutter ved en vei i Sverige.

Politiet mener nemlig at den antatte ransbilen, en champagnefarget Kia Carens, kjørte utfor i en vei Rörbäcksnes rett over grensen i Sverige. Der ble de hjulpet opp av veien av noen svensker, som stusset over at mennene gjemte noe under et grantre like i nærheten, skriver Østlendingen.

Fikk biltrøbbel-hjelp av svensker

Like ved ble det funnet flere klesplagg som antas å være brukt under det brutale ranet onsdag. Disse er sendt til DNA-testing, men politiet ønsker også tips om klesplaggene fra publikum.

– Vitner herfra reagerte på at personene i bilen gjemte en bag i skogen like ved utkjørselen, og dro fra stedet, opplyste politiadvokat Henning Klauseie til VG tidligere i dag.

Ranet til seg gull og kontanter

Hvor ranerne tok veien etter Rörbäcksnäs er ukjent for politiet.

En kvinne ble bundet og slått under ranet onsdag morgen, har politiet tidligere opplyst.

PÅ ÅSTEDET: Denne champagnefargede/beige bilen er etterlyst av politiet i Norge og internasjonalt. Det antas at ranerne har brukt denne for å rømme landet. Foto: POLITIET ,

– De tok gull og kontanter. Eksakt verdi vet vi ikke, men det er snakk om et betydelig beløp, sier Klauseie.

Nå etterlyser politiet vitner og tips om ranet. Onsdag gikk de ut med bilde av bilen, som ble tatt av et observant vitne.

– Bilde av bilen ble tatt på dagtid første mars, altså dagen før ranet. Dette tyder på at ranet var planlagt, sier Klauseie.

Les også: Her er verdens mest spektakulære tyverier

Bilen var ifølge politiet utstyrt med falske norske skilter med kjennemerke JD10262, som er meldt stjålet fra en bil som fikk stans på riksvei 25 i Løten. Den champagnefargede bilen er nå etterlyst internasjonalt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder