MAGIKER: Har Jonas Gahr Støre har brukt den politiske tryllestaven? Ap er i hvert fall passert 40 prosent på meningsmålinger denne uken. Foto: Frode Hansen,VG

Næmen, er det ikke… Jonas Potter?

Jonas Potter? Harry Gahr Støre? Uansett - her ser du de nye
lesebrillene til lederen i Arbeiderpartiet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det var under et intervju om formuesskatten her forleden at VG fikk øye på dem før første gang. På Jonas Gahr Støres kontor i Stortinget. Han tok dem av så fort vi satte oss ved møtebordet hans. Hva i all verden var dette for noe?

For mens Jens Stoltenberg må håndtere Vladimir Putin og IS som ny generalsekretær i NATO, nyter etterfølgeren en fortryllende tid der regjeringspartiene Høyre og Frp er i fritt fall på meningsmålingene, mens han selv og Ap har magiske dager på de samme gallupene.BRILLEFIN: En av Harry Potters mest karakteristiske trekk er de runde brillene. Foto: SCANPIX,

- Når du har fått Ap over 40 prosent for første gang siden 1980-tallet, er du en trollmann?

- Jeg er lagspiller på et stort lag av mennesker som står på, gjennom uka, for Arbeiderpartiet, for en politikk de tror på. Sammen når vi gode resultater.

- Er det sånn at du søker inspirasjon fra fantasy-figurer i det daglige for å krydre den politiske hverdagen?

- Nei, jeg er omgitt av så mange reality-figurer, som er langt fra fantasy, så jeg slipper det.

- Er du norsk politikks Harry Potter, trollmannen som kan få alt til å skje?

- Nei.

- Kan du si det med så stor grad av sikkerhet?

- Fordi jeg har lest disse bøkene høyt for mine barn, og finner ut at det går ikke an å gå gjennom en vegg. Du må klatre over.

- Du har prøvd, med andre ord?

- Ja.

- Men da du kjøpte disse brillene, i Frankrike, tenkte du på at «nå kommer jeg til å ligne på Harry Potter»?

- Jeg må ha lesebriller. Jeg kan være litt vimsete med slike ting, så jeg må ha flere, som må ligge på forskjellige steder hvor jeg ferdes. Derfor kjøper jeg i hovedsak mine briller på flyplasser. Med ett unntak: Det var et par briller jeg kjøpte på et apotek i Frankrike, til 20 euro. Og det er de som da har brakt meg inn i filmbransjens grenseland. Så har du funnet ut at det er Harry Potters briller, men det er ikke det.

- Så tanken har aldri slått deg, at dette er Harry Potter-briller?

- Nei. Da har jeg vel svart på det, sier Potter til VG. Unnskyld, Støre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder