OMKOM: Motorsyklisten kjørte ut etter å ha stukket av fra en politipatrulje under utrykning, og døde på sykehus av skadene han pådro seg. Foto: Peder Gjersøe

Motorsyklist kjørte fra politipatrulje og krasjet - døde av skadene

Spesialenheten for politisaker er orientert om hendelsen.

  • David Bach
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

En mann i 50-årene døde av skadene han pådro seg etter å ha kjørt av veien med motorsykkel i Tønsberg natt til onsdag. Det opplyser operasjonsleder Tormod Kristiansen i Sør-Øst politidistrikt til VG. Mannen skal ha satt opp hastigheten da han så en politipatrulje under utrykning til et annet oppdrag.

– Politipatruljen var under utrykning, og ved en rundkjøring kommer motorsyklisten inn og ser politibilen. Hva han oppfatter vet vi ikke, men han øker hastigheten og kjører fra politibilen, som er under utrykning og skal samme vei, forteller Kristiansen.

Les også: Prøvde å stikke av - krasjet med politiet

Motorsyklisten holdt høyere hastighet enn patruljebilen, og kjørte fra politiet.

– Kort tid etter melder patruljen at mannen har kjørt av veien og er alvorlig skadet. De gir førstehjelp på stedet inntil ambulansen kommer, og får også hjelp av en lege som på sin fritid passerte stedet.

Mannen ble fraktet til Sykehuset i Vestfold, men livet stod ikke til å redde, opplyser Kristiansen.

– Spesialenheten for politisaker er for ordens skyld orientert, i og med at det var en politibil under utrykning, noe som kan oppfattes som forfølgelse.

Ulykken skjedde ved Jarlsberglinna i Tønsberg i 01-tiden.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder