Ammerud-drapet: Siktet mann erkjenner å ha drept 35-åring

En av de fem som er siktet i saken der en mann ble funnet drept i en koffert på Ammerud i Oslo, har erkjent at han har begått drapet. To personer er løslatt.

  • Eivind Lindkvist Johansen
  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Han har erkjent at han har begått drapet. Utover det ønsker jeg ikke å si noe mer nå, hverken om de andres situasjon, bakgrunn eller motiv, sier mannens forsvarer Unni Fries, til VG.

Det var NRK som først omtalte saken lørdag kveld.

– Grunnen til det er at han ønsker at politiet skal få jobbe i fred. Han samtykker til fengsling og ønsker ikke å møte i retten, legger Fries til.

Bakgrunn: Drapsoffer funnet i koffert

Mannen har sittet i avhør hos politiet i går og i dag. Ifølge Fries kom tilståelsen i løpet av lørdagen.

Lørdag kveld ble to av disse løslatt og sjekket ut av saken, ifølge NRK. Dermed er tre personer, to menn og en kvinne, alle i 20-årene, siktet for drap og medvirkning til drap på en 35 år gammel mann.

Det ble slått full drapsalarm etter at politiet fant den drepte mannen partert i en koffert, bak «bananblokken» på Ammerud i Oslo fredag morgen.

Politiet: Drapet skjedde i en leilighet

Politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo-politiet sier politiet tror drapet fant sted i en leilighet en av de siktede disponerte. Hun vil ikke kommentere hvor leiligheten ligger eller om de er i nærheten av funnstedet på Ammerud.

– Det er et viktig sted som det vil pågå undersøkelser i en god tid videre, sier hun til NRK.

Det var en tilfeldig forbipasserende som så to menn som dyttet en koffert og varslet politiet fredag morgen. Politiet mener de to da var i ferd med å frakte bort den drepte. De ble pågrepet kort tid etterpå.

Advokat Benedict de Vibe, som forsvarer en av de to mennene, sier til NTB at hans klient har forklart at han var til stede i leiligheten da 35-åringen ble drept, men at han ikke deltok i drapshandlingen.

– Han har vært med på å frakte bort en koffert, men han erkjenner ikke at han har deltatt i selve drapet, ei heller i parteringen, sier de Vibe. Ifølge advokaten opplyste hans klient til politiet lørdag hvem som var til stede i leiligheten og hvem som skal ha utført drapet.

For ruset for avhør

Tidligere i dag omtalte VG at flere av de siktede i saken fremsto som så ruset da de ble pågrepet, at de ikke kunne avhøres om drapet.

De to som ble pågrepet kort tid etter likfunnet, fremsto begge som svært ruset da de ble pågrepet, får VG opplyst.

Fire av de fem siktede er etnisk norske. Grete Lien Metlid i Oslo-politiet opplyste tidligere i dag at det er relasjoner mellom den avdøde og flere av de siktede.

Motivet for drapet er foreløpig ukjent.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder