KRITISK TIL ISLAM: Mandag i forrige uke arrangerte Max Hermansen protestmarsj rundt og utenfor rådhuset i Oslo. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

Pegida-Hermansen droppet fra lærerjobb

Arbeidsgiveren: – Ytringene er for ekstreme for oss

Mannen som har frontet den islamfiendtlige organisasjonen Pegida i Norge, er ikke lenger ønsket i jobben som lærer ved Opplæringskontoret for service og samferdsel.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Årsaken er hans antiislamske holdninger.

– Jeg fikk en telefon i forrige uke om at jeg likevel ikke skulle undervise på et nytt kurs, som skal gå i vår, på grunn av mitt Pegida-engasjement, sier Hermansen til VG.

Lærer flere steder

Der var TV 2 som først meldte dette.

Hermansen arbeider også deltid som samfunnsfaglærer ved Kuben og Etterstad videregående skole. Han har tidligere mottatt klager fra elever på sine muslimfiendtlige holdninger.

– Jeg opplever det som urettferdig. Engasjementet mitt i Pegida ble ikke gjort fordi jeg ønsker folk noe vondt, fortsetter han.

Overfor VG forteller Hermansen at han har vært tilknyttet bedriften i en fireårsperiode. Han har holdt fem til seks opplæringskurs for voksne.

– Max har stort sett gjennomført kurs på vegne av oss som innleid konsulent. Årsaken til at han nå ikke lenger er ønsket for kursene i vinter er de ytringene han har kommet med. Vi har mange muslimer på kursene og hans meninger virker mer ekskluderende enn inkluderende. De er for ekstreme for oss, sier Charles Galaasen ved Opplæringskontoret for service og samferdsel.

Galaasen understreker at dette dreier seg mer om sak, enn person og at Hermansen er en meget dyktig lærer.

Ble islamfiendtlig i klasserommet

54-åringen har blitt en kjent figur etter at han stod frem som den islamfiendtlige bevegelsen Pegidas ansikt utad i Norge.

Hermansen har overfor VG bekreftet at hans islamfiendtlige holdninger ble født i klasserommet.

Ved den første Pegida-marsjen, da rundt 190 mennesker møtte opp ved Rådhuset, kalte en av de oppmøtte TV 2s Kadafi Zaman for «muslimjævel». Hermansens plan er å gjennomføre en slik marsj i Oslo hver mandag framover for å bli hørt.

BAKGRUNN:Varsler ukentlige marsjer mot «muslimsk innvandring»

Den kontroversielle bevegelsen i siden i høst samlet likesinnede og vekket avsky blant motstanderne. Titusener har samlet seg til støtte og i protest, særlig i den tyske byen Dresden.

Onsdag ble det klart at grunnlegger Lutz Bachmann trekker seg for Pegida i Tyskland etter at dette bildet hvor han angivelig poserer med Hitler-bart ble spredt i sosiale medier:

Foto:Marcus Brandt,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder