PENGEGAVE: Morten Jelsa fant fem slike konvolutter i brevet han fant i postkassen. I hver av dem lå det 100.000 kroner. Foto:Privat,

Morten fant 500.000 kroner i postkassen

Da Morten Jelsa sjekket postkassen torsdag ettermiddag fikk
han seg en overraskelse. Der lå 500 tusenkronesedler i en konvolutt.

  • Eirik Landsend Henriksen

En anonym giver hadde donert 500.000 kroner til det lokale idrettslaget Varhaug, hvor Jelsa sitter som styreleder.

Det var Jærbladet som første omtalte saken.

- Jeg kom hjem fra jobb og skulle hente posten. Der lå en konvolutt med fem mindre konvolutter inni. I hver lå det 100.000 kroner, sier Jelsa til VG.

IDRETTSMIDLER: Pengene var ikke til Jelsa selv, men til idrettslaget Varhaug, hvor han sitter som styreleder. Pengene skal blant annet gå til en idrettshall. Foto:Morten Jelsa,Morten Jelsa

Han vet ikke hvem pengene kommer fra, men hadde på forhånd fått noen signaler om at en eldre kvinne ønsket å støtte det lokale idrettslaget på Jæren. Han hadde imidlertid ikke forventet å få 500 tusenlapper i postkassen, og oppsummerer følelsen slik:

- Sjokk og glede er nok ganske dekkende, sier Jelsa.

Etter at sjokket la seg slo det ham at han ikke kunne oppbevare 500.000 kroner i kontanter hjemme hos seg, og peilet kursen mot banken.

- Det var flaks at det var torsdag og langåpent i banken, sier han, og legger til at han synes det er litt synd at den anonyme giveren ikke står frem.

- Jeg synes hun hadde fortjent sin tid i rampelyset etter å ha vært så gavmild, sier Jelsa.

Ifølge styrelederen er det uproblematisk å finne noe å bruke pengene på. Idrettslaget med 1300 medlemmer har ikke overflod av midler fra før, forteller Jelsa.

- Vi jobber blant annet med å få på plass en flerbrukshall til håndball og turn, så det kan hende pengene går inn i det. Vi har nok med å få dette til å gå rundt, så litt ekstra penger er veldig fint.

- Du vurderte aldri å beholde pengene selv?

- Nei, det vurderte jeg aldri. Jeg hadde ett fokus, og det var å komme meg i banken, ler Jelsa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder