To politimenn knivstukket i Vennesla

VENNESLA (VG) Politiet har kontroll på en antatt gjerningsmann etter at to polititjenestemenn ble knivstukket i Vennesla fredag ettermiddag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Gjerningsmannen forsvant fra stedet til fots, og politiet meldte at de anså mannen som farlig. En større politioperasjon ble igangsatt.

Like etter klokken 16 melder politiet at de har pågrepet en person i saken. Fredag kveld opplyser politiet at vedkommende er etnisk norsk og at helsepersonell jobber med å kartlegge mannens psykiske tilstand.

– Vi har hatt en situasjon i Vennesla der to polititjenestemenn har blitt knivstukket. Omstendighetene i saken er det for tidlig å si noe om, sier Jon Kvitne, assisterende stabssjef i Agder politidistrikt, til VG.

– De er bragt til sykehuset i Kristiansand. De er ikke livstruende, men alvorlig skadet.

Fredag kveld opplyser Kvitne at de siste meldingene fra sykehuset går ut på at det vil gå bra med de skadede.

To vitner VG har vært i kontakt med, forteller at den ene politimannen skal ha blitt stukket i halsen. Ifølge NTB var en av de skadede en politistudent.

Verken Kvitne eller innsatsleder Vigleik Fidje ønsker å bekrefte disse opplysningene overfor VG.

Vet du noe om saken? Har du bilder, video eller innspill? Kontakt VG her!

Politiet: – Kunne gått veldig galt

– Siste melding vi har fått fra sykehuset er at begge tjenestemennene har vært heldige. Det er alvorlige skader, men det har vært flaks at det gikk så bra som det gikk. Dette kunne gått veldig galt, sier assisterende stabssjef i Agder politidistrikt, Jon Kvitne i en pressemelding omkring klokken 19.45 fredag.

Han omtaler saken som svært alvorlig og ber vitner ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Politimester Kirsten Lindeberg var fredag ettermiddag og kveld på sykehuset for å se til sine alvorlig skadde tjenestemenn.

– Jeg fikk snakket med den ene skadde. Han var etter forholdene ved godt mot. Det gjør et stort inntrykk i hele politikorpset når to kollegaer blir utsatt for en så alvorlig hendelse. Heldigvis går det bra med begge to, sier Lindeberg i pressemeldingen.

Fått med deg? Johnny (71) havnet midt i knivdramaet i Vennesla

Pågrepet i boligkompleks

Kvitne i Agder-politiet ønsker heller ikke å kommentere noe spesifikt rundt mannen som er pågrepet. Han er nå foreløpig siktet for knivbruk, men Kvitne understreker at siktelsen kan bli utvidet.

– Det var opplysninger som politiet fikk underveis i operasjonen som gjorde at politiet pågrep mannen, sier Kvitne, og legger til at de jobber med å sjekke vedkommende inn eller ut av saken.

Ifølge operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt var begge politimennene i sivil da hendelsen skjedde, men med synlige politiskilt. Han vil ikke si noe om hva de to gjorde på stedet før de ble knivstukket.

– Vi mener vi har pågrepet rett person, sier Andersen.

– Etter en times leting fikk vi opplysninger om at en person hadde tatt seg inn i et kommunalt boligkompleks hvor han ble pågrepet, forteller innsatsleder Vigleik Fidje til VGs reporter på stedet.

Han legger også til at det er lokale polititjenestemenn som er knivstukket.

Den pågrepne skal ha oppsøkt noen ansatte og bedt om lov til å låne en dusj. Da han låste seg inn på et toalett, kontaktet de ansatte politiet, som kort tid senere gikk til en pågripelse av mannen, får VG opplyst av flere vitner til pågripelsen.

Les også: Politikvinne truffet av vådeskudd i Nord-Trøndelag

Saken fortsetter under bildet.

STOR POLITIAKSJON: Etter en større politiaksjon ble en mann pågrepet her i Vennesla sentrum, etter at to polititjenestemenn ble knivstukket fredag ettermiddag. Foto: Petter Emil Wikøren , VG

Blødde fra overkroppen

Politiet gikk ut med følgende beskrivelse av gjerningsmannen: Omtrent 190 centimeter høy, blå flanellskjorte, svarte militærsko og mørk lue/hodeplagg.

Hendelsen skal ha skjedd på torget i Vennesla sentrum.

– En sivil politimann lå på benken med blødninger, forteller et anonymt vitne til VG.

Vitnet forteller at politimannen skal ha hatt blødninger fra overkroppen. En luftambulanse har vært på stedet.

Politiet ble varslet om hendelsen 15.14 fredag ettermiddag.

SPERRET AV: Politiet har sperret av et større område etter fredagens knivstikking i Vennesla sentrum. Foto: Petter Emil Wikøren , VG

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder