VISSTE IKKE: Statsminister Erna Solberg (H), her med olje- og energiminister Tord Lien (Frp) i bakgrunnen i etterkant av deres felles pressekonferanse om 24. konsesjonsrunde under oljemessen i Stavanger 29. august. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

Her vet ikke Erna at hun åpner Lofoten for olje-selskapene

Her åpner statsminister Erna Solberg (H) 24. runde med oljeleting i Norge sammen med oljeminister Tord Lien (Frp). Men nå innrømmer Solberg at hun ikke visste hvilke områder hun var med på å åpne.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Solberg erkjente at Lien ikke hadde informert henne om at han ville inkludere de svært kontroversielle områdene utenfor Lofoten og Mørekysten før statsministeren innledet på Tord Liens pressekonferanse om 24. konsesjonsrunde.

Pressekonferansen foregikk mandag 29. august, under oljemessen i Stavanger.

Solberg kom med erkjennelsen da hun deltok i NRK-programmet Politisk kvarter torsdag morgen.

Les også: Olje-Tord viste ikke regjeringen olje-kartet før de sa ja

– Visste du om disse områdene da du presenterte 24. konsesjonsrunde under oljemessen i Stavanger? spurte programleder Håvard Grønli.

– Nei, vi hadde ikke sett kartene. Men det er, som jeg har sagt, gjort en feil. Det er nå ryddet opp i, og det ryddes det opp i slik at det er i tråd med alle de planene som ligger. Da er jeg ferdig med den saken, svarte Solberg.

På spørsmål om Solberg mener at hun burde ha blitt orientert hvilke områder som ble inkludert i nomineringsrunden, svarte hun:

– Ja. Det burde vi selvfølgelig ha visst. Men vi forutsetter alltid at når vi åpner så er det de områdene som er åpnet, og at vi gjennomfører i tråd med det som er vår politikk. Arbeidsuhell kan skje. Det har skjedd her, og det ryddes det opp i, sa statsministeren til NRK.

Meldte avbud

Også oljeminister Lien deltok i NRK-programmet torsdag morgen. Han skulle egentlig holde innlegg på et Bellona-møte senere torsdag morgen, men meldte brått avbrudd sent onsdag kveld.

– Vi får skylde oss selv for at han ikke kom, sa Bellona-leder Frederic Hauge, og viste til Bellonas kritikk mot Lien for håndteringen av 24.konsesjonsrunde, og problemene med driftsstansen på Goliat-plattformen i Barentshavet.

Torsdag formiddag la Lien opp en oppdatering av sin status på Facebook: En link til Åge Aleksandersens sang «Leva livet» med Liens kommentar:

«Når det blæs som mest på toppan».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder