Nå blir det flere midlertidige ansatte, lengre dager og mer søndagsjobbing

VG-kommentator: – Den nye arbeidsmiljøloven er regjeringens største seier

Regjeringspartiene er enige med KrF og Venstre om endringer i arbeidsmiljøloven. Opposisjonen er skuffet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Partene har forhandlet i en måneds tid allerede, men en avklaring har latt vente på seg. Onsdag pågikk forhandlingene til et godt stykke over midnatt, ifølge NTB.

Regjeringspartiene har snakket parallelt med Venstre og KrF om den nye arbeidsmiljøloven. Nå er de fire partiene blitt enige.

VG-kommentator Tom Staavi mener at det meste av regjeringens opprinnelige forslag er kommet med i avtalen mellom de fire partiene.

– Dette er denne regjeringens største seier. De gikk til valg på dette. Nå forandres norsk arbeidsliv, og siden KrF og Venstre er med på det, skal det veldig mye til for senere regjeringer å endre loven.

KRONIKK: Dramatisk endring av det norske arbeidslivet

Midlertidige ansettelser

– Regjeringen, KrF og Venstre har blitt enige på alle punktene som er i avtalen, sier Arve Kambe (H) under pressekonferansen.

Han nevner blant annet at de er enige om at fast arbeid skal være hovedregelen, men det skal gis generell adgang til midlertidig ansettelser. Samtidig vil folk i midlertidige stillinger få rett til fast jobb etter tre år, mot fire år i dag.

– Venstre er fornøyd med at det åpnes for en generell adgang for midlertidige stillinger, men det er viktig at vi har fått gjennomslag for at makslengden på midlertidige ansettelser reduseres fra fire til tre år, sier Venstres Sveinung Rotevatn.

LO: Løftebrudd fra KrF

Avtalen åpner videre for ti timers arbeidssager etter individuelle avtaler. Den øvre grensen for mye du kan jobbe i løpet av en enkelt uke, begrenses til 50 timer. En gjennomsnittsberegning over en periode på åtte uker skal sikre at dagens rammer for månedsbasis og årsbasis holdes uendret.

De er også enige om tiltak som skal styrke varslernes situasjon på en rekke arbeidsplasser.

I tillegg innebærer avtalen at ingen bedrifter kan ha lavere bedriftsintern øvre aldersgrense enn 70 år. 70-årsgrensen for oppsigelse etter arbeidsmiljøloven heves til 72 år.

– Vi er svært fornøyde med å få en mer moderne arbeidsmiljølov enn vi har hatt de siste årene. Jeg vil rose de andre partiene for at vi har fått til en enighet, sier Kambe.

LES OGSÅ: Midlertidig ansatte utsatt for flere ulykker

Også Frps Erlend Wiborg er fornøyd med avtalen. Han pekte på at bakteppet for endringene var at hundretusener står utenfor arbeidslivet, og at det for mange av disse ifølge ham nå vil få en bedre sjanse til å komme inn. Den nye avtalen innebærer også at det innføres aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere.

– Mottakere av sosialhjelp må opp om morgenen. Det viktigste er at de er i aktivitet. Vi er veldig fornøyde med avtalen. Totalen gjør at folk skal få bestemme mer over sin egen arbeidshverdag, og at det blir lettere å få en fot innenfor, sier Wiborg.

ARBEIDSMINISTER: Robert Eriksson i Stortingssalen. Nå har han sikret flertall for ny arbeidsmiljølov. Foto:Terje Bringedal,VG

Søndagsjobbing

Saken skal opp i Stortinget senere denne måneden, men med en avtale mellom regjeringspartiene og KrF og Venstre blir det en ren formalitet. På dagens pressekonferanse påpekte begge de to støttepartiene at også de er fornøyd med avtalen.

Avtalen åpner for mer søndagsjobbing enn hva tilfellet er i dag. Regjeringens forslag om å tillate jobbing fem søndager på rad er likevel redusert til tre søndager på rad etter forhandlinger med Venstre og KrF.

– Vi ønsker minst mulig helgearbeid. Derfor er det viktig for KrF å fastslå at minst hver fjerde søndag må være fri, sier KrFs Kjell Ingolf Ropstad under pressekonferansen på Stortinget.

SAMARBEIDSPARTNERE: Kjell Ingolf Ropstad (krF), Arve Kambe (H), Erlend Wiborg (Frp) og Sveinung Rotevatn (V) møtte pressen på Stortinget i dag. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

Skuffet

Arbeidspolitisk talsperson i Ap, Anette Trettebergstuen, mener at KrF har fått veldig lite gjennomslag i forhandlingene om den nye arbeidsmiljøloven.

– Jeg er skuffet. Her ser vi at KrF har fått veldig lite gjennomslag i forhandlingene, og at lovendringene i all hovedsak består. Dette vil resultere i t vedtak i Stortinget som gjør arbeidshverdagen hardere for folk flest. De lanserer et frislipp av midlertidig ansettelser, og har hoppet bukk over fagmiljøer, sier hun til VG.

Hun frykter arbeidsgivere nå vil kunne pålegge sine ansatte lengre vakter, mer overtid, mer søndagsjobbing og å ikke gi dem fast jobb.

– KrF er med på at 15 prosent av alle ansatt kan bli ansatt midlertidig uten at det er behov for midleritid arbeidskraft. Dette er et løftebrudd fra KrF. De har beveget seg bort fra sitt opprinnelige standpunkt og sine velgere.

SV-leder Audun Lysebakken beskriver avtalen mellom regjeringspartiene, Venstre og KrF som «et dramatisk angrep på ungdoms rettigheter i arbeidslivet».

– Når hovedinnretningen er flere midlertidige ansettelser og lettere å ha folk gående midlertidig, så er det utrolig skuffende at Venstre og KrF har latt seg presse med på en så mørkeblå arbeidspolitikk. Dette er et dramatisk angrep på ungdoms rettigheter i arbeidslivet. Det skaper mindre frihet til å planlegge egen fremtid, og liten makt og innflytelse over eget liv, sier han til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder