Eiendomsmegleren Vemund (27) fant 325.000 kroner - i peisen!

Nå gir finneren pengene videre til Kreftforeningen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For noen uker siden kjøpte eiendomsmegler Vemund Thorkildsen hos Nordvik&Partners en gammel leilighet på Majorstua. Dødsboet var testamentert bort til Kreftforeningen, og 27-åringen måtte strekke seg over én million kroner over takst for å få tilslaget på leiligheten.

Det var Dagbladet som omtalte saken først.

Da han var på befaring i leiligheten med tre andre kamerater, gjorde han et oppsiktsvekkende funn:

– Vi sto og så på peisen, og lurte på om vi kunne flytte på den. Da vi løftet av steinplaten på toppen, og lyste ned langs peisrøret så vi at det lå noe ned ved røret, forteller han.

Har du sett denne?: Morten fant en halv million i postkassa - for andre gang

Der var det gjemt tre-fire konvolutter stappet med kontanter - til en verdi av rundt 325.000 kroner.

– Jeg begynte å kaldsvette, og vi bare hoppet rundt og hylte. Jeg tenkte at dette er ting du bare ser på en dårlig amerikansk film, sier Thorkildsen.

Til tross for at han hadde kjøpt leiligheten, var han aldri i tvil om å levere tilbake pengene.

– Da gledesrusen hadde dempet seg litt, innså jeg at måtte returnere pengene.Det var et eldre ektepar som hadde bodd i leiligheten i mange år, og de hadde testamentert alt innboet til Kreftforeningen, sier han.

Ellevilt pengefunn: Bendik (16) fant nesten en halv million på toget

– Kreftforeningen ble like sjokket som meg. Er det noen man ønsker å donere penger til, så er jo de en av de som står øverst på listen, sier 27-åringen.

Han sier han i løpet av sin karriere aldri har hørt om noe lignende.

– Jeg er kjent med at noen eldre mennesker gjemmer penger i madrasser, men har aldri hørt om at det gjemmes i peisen før, forteller 27-åringen.

Det er ikke bare Kreftforeningen som kan juble. Dødsboet var også testamentert til Nasjonalforeningen for folkehelsen og Frelsesarmeén - så nå blir det et pengedryss på alle tre.

– Dette er virkelig en gladnyhet. Jeg er imponert over ærligheten til finneren her. Han kunne jo godt ha unnlatt å fortelle det til noen, så vi er veldig glad for at han gir pengene til oss. Så nå skal vi dele pengene med Nasjonalforeningen for folkehelsen og Frelsesarmeén, sier assisterende generalsekretær i Kreftforeningen, Ole Aleksander Opdalshei.

Norges kanskje ærligste eiendomsmegler skal ta med de stappfulle konvoluttene ned til Kreftforeningens lokaler i ettermiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder