FRP-REPRESENTANT: Helge André Njåstad. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Frp på Stortinget vil frata ekstremister Nav-støtte

Frp på Stortinget ønsker å kunne frata antatte ekstremister Nav-støtte.  Ekstreme ytringer på Facebook som blir sett på som en trussel, er et eksempel.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi burde innføre et regelverk som sier at dersom man deltar i trening, har kontakt med terrornettverk på noen måte eller viser støtte muntlig, skriftlig eller økonomisk, skal konsekvensen være at man mister alle velferdsytelser fra Norge, i tillegg til at statsborgerskapet selvsagt må ryke, sier leder Helge Andre Njåstad (Frp) i kommunalkomiteen på Stortinget til Dagbladet.

Les også: Når dørene åpnes for salafismen, tar dens tilhengere seg til rette

Han sier at det kan ramme folk som for eksempel uttrykker støtte til IS på sosiale medier.

– Så lenge man er ekstrem på Facebook i en sånn grad at du kan være en trussel mot befolkningen i Norge, bør det jo det, sier han og legger til: «Ekstremisme må møtes med ekstreme tiltak».

Regjeringen har allerede sendt på høring et forslag om at forvaltningen skal kunne frata folk statsborgerskapet etter en slik risikovurdering. Høyre-veteran Michael Tetzschner positiv til dette, men ikke når det gjelder velferdsytelser.

– Kriminelle handlinger skal utsettes for vanlige sanksjoner gjennom bøter og det strafferegisteret ellers har å by på av reaksjoner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder