To danske menn alvorlig skadet i Jotunheimen – tilstanden fremdeles kritisk for den ene

INNENRIKS

Tilstanden var fredag ettermiddag fortsatt kritisk for den ene av to danske menn som ble reddet ned fra en isbre i Jotunheimen torsdag.

Publisert: Oppdatert: 14.04.17 12:51

Den 22 år gamle mannen ble fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim, der han ble lagt inn på sykehusets intensivavdeling. Skadene hans beskrives som meget alvorlige, og tilstanden hans var fortsatt kritisk fredag ettermiddag.

Den andre mannen er rundt 25 år gammel og ble fløyet til Ålesund sykehus med alvorlige skader.

Styggehøe

En fjellredningsgruppe reddet mennene fra en isbre ved fjelltoppen Styggehøe. De ble deretter hentet med luftambulanse. Redningsaksjonen ble satt i verk skjærtorsdag klokken 16.

– De meldte selv fra om ulykken, og det var kontakt før de ble hentet ned, men dårlig flyvær gjorde at det ble en vanskelig operasjon, forteller operasjonsleder Arne Norevik i Innlandet politidistrikt til NTB.

– Det ble satt inn store redningsressurser. Røde Kors Hjelpekorps og hundeekvipasje fra Norske redningshunder har deltatt. Det har også vært mobilisert to luftambulanser og Sea King redningshelikopter, samt et helikopter fra Airlift, opplyser Torstein Nordal, som er leder av Røde Kors Hjelpekorps i Lom og Bøverdalen, til Gudbrandsdølen Dagningen.

Var nedkjølt

Nordal sier han ikke vet konkret hva som har skjedd, men ifølge politiet skal den ene mannen ha falt og brukket lårbeinet på vei ned fra Styggehøe.

Andremann skulle ta seg ned for å hente hjelp, men da redningsmannskap kom til stedet, så de skiutstyr lenger ned i fjellsiden og fant en mann nedkjølt. Det er ifølge politiet ham det står dårligst til med.

Det skal ikke være spor etter skred på stedet.