Trygve (90) får endelig sykehjemsplass – men bare ut juli

90 år gamle Trygve Styve har fått gjentatte avslag på sykehjemsplass, på tross av at han har hatt flere ulykker. Nå har kommunen gitt ham midlertidig plass.

 • Anniken Aronsen

Artikkelen er over tre år gammel

I forrige uke skrev VG om Trygve Styve (90) fra Voss som flere ganger har falt og slått seg kraftig. Likevel mener kommunen at han er frisk nok til å klare seg selv. Forrige søndag var Styve ute på trilletur med rullatoren da han snublet i noe på bakken, og landet med ansiktet først.

– Det er helt forferdelig at jeg i den tilstanden jeg er i – jeg som snart har bursdag og blir 91 år – at jeg skal klare meg helt alene. Dette går ikke lenger, fortalte Trygve Styve til VG da.

Sønnen Erlend Styve tok til Facebook for å fortelle om farens stadig dårligere helsetilstand, og kommunens stadige avslag. Han og søsteren Solgun Styve fortalte at de tre ganger hadde søkt om plassen til faren. Sist var i februar.

Reaksjonene var mange, og nå har Voss kommune tatt opp reglene for tildeling av sykehjemsplass til revisjon, ifølge NRK.

De skriver videre at 90-åringen får omsorgsplass fram til 10. juli, og deretter avlastningsplass ut måneden, noe familien fikk beskjed mandag etter et møte med tildelingskontoret i Voss kommune torsdag.

– Vi er veldig glade for at han har fått plass. Det gjør det mulig for oss å reise på ferie uten å frykte, sier Erlend Styve til NRK.

Familien ønsker likevel at Trygve skal få fast sykehjemsplass.

– Da kunne vi senket skuldrene skikkelig. Men jeg regner med at de vil vurdere tilstanden hans nå som han skal inn, fortsetter Erlend Styve til NRK.

Camilla (22) er på vei til å bli uførPleietrengende Cecilie bor på sykehjem i «feil» kommune: – Jeg er 27 år og livet mitt er snudd opp nedSykehjem snur - tillater likevel hijab

Flere artikler

 1. Trygve (90) får endelig sykehjemsplass – men bare ut juli

 2. Trygve (90) har ikke fått sykehjemsplass

 3. Nytt håp for Havnesjefen

 4. Sykehjemsplasser i Oslo: Samme regelverk, men svært ulik praksis

 5. Pleietrengende Cecilie bor på sykehjem i «feil» kommune: – Jeg er 27 år og livet mitt er snudd opp ned

Fra andre aviser

 1. Vi ber byens befolkning innstendig om å skrive til Pasientombudet og eldrerådet dersom dere har søkt sykehjemsplass, men ikke fått det.

  Bergens Tidende
 2. 103 år gamle Alfhild Valeur får ikke sykehjemsplass

  Aftenposten
 3. Esther trygler om sykehjemsplass

  Bergens Tidende
 4. Omsorgsforsker roper varsku: Kommunene har undervurdert behovet for sykehjemsplasser

  Aftenposten
 5. Skuffende behandling av 99-åring

  Fædrelandsvennen
 6. Uforståelig oppsigelse

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no