OVERFALT: Her skjedde det brutale overfallet natt til søndag. Mannen som eier huset bor for tiden på en annen kant av landet, men var hjemme for å pusse opp boligen. Foto: Olav Øygard

Skamslått i sin egen seng

To menn og to kvinner tatt etter grovt overfall

ASKVOLL (VG Nett) Mannen lå og sov da han hørte at noen holdt på å bryte seg inn i boligen hans. Fra sengen ringte han politiets alarmnummer, men samtalen fikk han aldri fullført.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Flere tekniske etterforskere fra Nye Kripos kommer i kveld til Askvoll i Sogn og Fjordane for å bistå lokalt politi i etterforskningen av det brutale overfallet natt til søndag.

- Inntrengerne gikk opp trappen til andre etasje, der soverommet er. Der gikk de til angrep på ham i sengen, og slo med et slagvåpen mot hodet og overkroppen hans. Samtalen ble brutt i basketaket, sier lensmann Oddvar Indrebø i Askvoll til VG.

Mannen klarte å komme seg opp av sengen og rømme huset, for deretter å gjemme seg ute i terrenget. Der lå han i skjul til de fire forsvant i bilen de hadde kommet til stedet i.

- Han gjemte seg i fem-ti minutter, i bare underbuksen, sier lensmannen.

Deretter kjørte mannen i sin egen bil til noen venner som bor i kommunesenteret et par kilometer unna, og derfra ble politiet på nytt varslet.

Mannen ble kjørt i ambulanse til sykehuset i Førde, der han ble innlagt med slagskader. Han skal ha fått alvorlige, men ikke livstruende skader, i angrepet.

To menn og to kvinner ble pågrepet av politiet kort tid etter at overfallet skjedde. De var da på vei i bil bort fra stedet. Samtlige er i 20-30-års alderen og fra distriktet.

Etter det VG får opplyst har mannen forklart at han ikke kjente personene som brøt seg inn i huset hans. De skal heller ikke ha fortalt hva de var ute etter, og det var i går uklart om noe var tatt fra huset. Inntrengerne kom seg inn i ved å knuse en
vindusrute.

I går ettermiddag var de fire siktede ikke formelt avhørt. Heller ikke mannen som ble overfalt var formelt avhørt på sykehuset.

Politiadvokat Knut Broberg ved Sogn og Fjordane politidistrikt sier at det i dag vil bli tatt stilling til om de fire skal fremstilles for varetektsfengsling.

- Bakgrunnen kan jeg ikke si så mye om, for det er mye vi ikke vet ennå. Men det ser ikke ut til å ha vært noe kaffebesøk de skulle på, sier han.

Det er uklart hva slags slagvåpen som ble brukt mot mannen, og politiet ser ikke bort fra at de fire kan ha kvittet seg med disse gjenstandene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder