FORSVARER: Erling O. Lyngtveit. Foto: Scanpix (arkiv)

Sexdømt politimanns forsvarer: Dømt politimann svært skuffet

(VG Nett) Den svært skuffede politimannen (48) anket dommen han fikk i Follo tingrett i dag for seksuell trakassering på stedet.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Det forteller politimannens advokat, Erling O. Lyngtveit til VG Nett.

Hevder han viste omtanke

Den tidligere politimannen er

funnet skyldig i å ha utført to tilfeller av seksuelle handlinger overfor to kvinner og dessuten et tilfelle av seksuelt krenkende atferd overfor en annen kvinne. Alt mens han utøvet tjeneste som polititjenestemann, heter det i dommen fra Follo tingrett.

Mannen var blant annet tiltalt for ha befølt brystene til de to kvinnene under avhør.

- Han har helt siden påstandene kom frem hevdet at han ikke har gjort noe galt. Han har ikke vært seg bevist på at han har opptrådt krenkende, og er av den oppfatning at hans forsøk på å vise omtanke for folk i en vanskelig situasjon, har blitt misforstått, sier Lyngtveit.

LES OGSÅ:

Politimannen: - Jeg bare trøstet.

48-åringen anket derfor dommen på stedet. Nå er det opp til lagmannsretten om de vil ta saken videre i rettssytemet. Follo tingrett fradømte mannen retten til å tjenestegjøre som politimann, men ga han ingen straff utover det.

- Når først retten la til grunn som bevis at han hadde opptrådt slik som det sies, så er straffereaksjonen i tråd med det jeg la til grunnlag i min prosedyre. Det er en såpass streng reaksjon å miste jobben, at det skulle være nok, mener forsvareren.

Flere saker mot seg

Spesialenheten for politisaker opprettet tiltale mot politimannen

for andre gang i januar i år.

I mars 2005 ble politimannen

frifunnet av Follo tingrett, etter å ha vært tiltalt for seksuell handling mot fem kvinner. Denne saken er anket av Spesialenheten for politisaker, og skal opp igjen i midten av februar.

- Vi ser jo at bevismessig blir saken mer ugrei for ham siden det kommer flere lignende beskyldninger, innrømmer advokat Erling O. Lyngtveit.

I dommen fra Follo tingrett mandag, heter det at det er tale om seksuelle handlinger i det nedre område for hva som anses som en seksuell handling. Overtredelsene karakteriseres likevel som alvorlige ettersom de er begått av en polititjenestemann i tjeneste.

LES OGSÅ:

Politimann befølte kvinner under avhør.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder