ÅSTEDET: Sommeridyllen i Sofienbergparken ble brutt, da en mann ble kritisk skadet med kniv. Foto: Foto: Helge Mikalsen / VG

Mann knivstukket i Sofienbergparken: Operert for livstruende skader

SOFIENBERGPARKEN (VG) Politiet søker fortsatt etter flere gjerningsmenn etter angrepet midt i den populære parken på Grünerløkka i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Natt til til tirsdag får VG opplyst at mannen som ble knivstukket i Sofienbergparken mandag kveld har blitt operert og at tilstanden nå er stabil:

– Han hadde livstruende skader, men betegnes nå som stabil, sier Roger Hjertø, vaktkleder ved krimvakta i Oslo til VG.

Han blir trolig vekket i morgen og eventuelt avhørt av politiet da hvis helsetilstanden hans skulle tilsi at det er mulig får VG opplyst.

Like etter klokken seks tirsdag morgen sier Hjertø at de vil ha flere opplysninger i saken når fornærmede er avhørt.

Ingen pågripelser

Han opplyser at politiet foreløpig ikke har pågrepet noen etter den dramatiske hendelsen og at de fortsatt jobber med vitneavhør og gjennomgang av andre opplysninger for å få en sikrere identitet på de antatte gjerningsmennene.

Det var klokken 19.55 politiet fikk melding om at en mann i midten av 20-årene var stukket ned.

– Han var bevisstløs da han ble kjørt til sykehuset. Han hadde alvorlige skader i overkroppen da han ble fraktet til sykehuset, forteller politiets operasjonsleder Chatrine Sylju.

Hun fortalte at det ikke var mulig å avhøre mannen på grunn av helsetilstanden.

Tre gjerningsmenn

Politiets opplysninger tilsier at tre gjerningsmenn har løpt fra stedet, og VG så politipatruljer gjennomsøke adresser i området, noe etter hendelsen.

– Det er mye politifolk i området. Vi søker etter gjerningspersonene, snakker med vitner og gjør undersøkelser. Det er ingen ting som tyder på at knivstikkingen har vært tilfeldig. De har hatt en form for kontakt i forkant, sier Sylju.

Innsatsleder på stedet, Nicolai Backe-Henden, beskriver forløpet som en «hendelse».

– Vi har ikke funnet noe gjerningsvåpen. Vi har sikker ID på offeret, sier Backe-Henden.

En annen person som også var involvert i hendelsen har fått mindre skader.

INNSATSLEDER: Politiets Nicolai Backe-Henden på åstedet. Foto: Foto: Helge Mikalsen / VG

BLODIG: En person VG har snakket med kom til stedet umiddelbart etter knivangrepet. Han kjenner mannen som er skadet og forsøkte å gi førstehjelp. Foto: Foto: Helge Mikalsen / VG

Vitne: – Må ha skjedd raskt

VG har snakket med en person som kjenner den skadede, og som kom til stedet like etter at han var knivstukket. Han var med å gi førstehjelp.

– Det har bakgrunn i en konflikt. De kjente hverandre fra før. Jeg håper det går bra med ham, sier mannen som vasker hendene for blod når VG snakker med ham.

Politiet opplyser til VG at det er uvisst om det er noen relasjon mellom de involverte.

Et annet vitne sier selve knivstikkingen må ha skjedd raskt, ettersom han plutselig kastet et blikk ut av vinduet og så en mann på bakken - uten å ha registrert noe bråk ut i forkant.

– Jeg løp ut og bort til ham. Da var det kommet flere til som la press på såret og ga ham hjelp. Det så ut som han blødde kraftig fra brystet.

En mann som så hele forløpet forteller at en gruppe på personer kranglet på et fremmed språk, før det brøt ut slåsskamp. Deretter ble det trukket et våpen, og vitnet forteller VG at offeret ble stukket i halsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder