Lek-Lindas katt overlevde fall fra 13. etasje

INNENRIKS

Fyttikatta! Linda Johansens bengalkatt Lady Sheeba falt fra balkongen i 13. etasje. Og overlevde!

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:18

Lykkelig over at katten ikke ser ut til å ha noen alvorlige skader.

Fredag kveld klarte Lindas kjæledyr, som er en blanding av huskatt og leopardkatt, å smette seg ut på balkongen i leiligheten i det nye luksusleilighetskomplekset Colosseum Park i Oslo, hvor Linda bor med sin mann.

- Den kom seg usett på utsiden av balkonggjerdet, og jeg rakk ikke å gjøre noe. Jeg hørte to par klør som forsøkte å holde seg fast, og et dunk, og rasket med meg telefon, bilnøkler og lommebok, og løp ned. Da lå Lady Sheeba sammenkrøket, og mjauet svakt. Hun blødde fra munn og nese, og hadde sår på bena. Jeg var livredd for at hun hadde brukket ryggen, og torde nesten ikke løfte henne opp. Men jeg fikk hjelp av en forbipasserende som kjørte oss til dyreklinikken.

Sår på potene

Kjendiskatten tilbrakte natten på Ensjø Dyreklinikk under overvåking.

- Det ble en lang natt. Lady Sheeba var den første bengalkatten i Norge, og er liksom godjenta mi. Av alle kjæledyrene mine, er hun hjertebarnet mitt. Vi snakker samme språk vi to, sier Linda, som også har to andre bengalkatter, og fem nyfødte kattunger.

I går fikk den glade matmor Lady Sheeba hjem fra sykehuset.

- Hun har sår på potene, og har hatt litt indre blødninger. Hun virker ikke så veldig pigg, men er nok mest forslått.

Dyrt dyr

Bengalkatten Lady Sheeba var fire måneder gammel og fortsatt en nusselig kattepus da Linda Johansen importerte den fra England våren 1997.

I England og USA er bengalkatter populære blant kjendiser med mye penger. De fineste eksemplarene kan oppnå priser opp til 150 000 kroner på auksjoner. Linda sa hun fikk en god pris for sin, men ville ikke ut med hvor mye da katten ble gjenstand for mye medieoppmerksomhet for to år siden.

- I dag er hun på størrelse med en vanlig katt, og ikke stor som en gaupe som jeg ble forespeilet da jeg kjøpte den. Jeg ble litt skuffet over at den ikke ble større, men det betyr ikke noe lenger, sier Johansen.