JULEMIDDAG: Fiskebollene som ble servert hjemmeboerne ble tilberedt på Andøy bo- og behandlingssenter dagen før. Foto: Tony Gulla / Andøyposten

Andøy kommune beklager at eldre fikk fiskeboller på julaften

Fire eldre i Andøy kommune fikk servert fiskeboller i hvit saus på julaften. Kommunen beklager og sier det skyldtes at rutinene deres ikke var gode nok.

Det var Vesterålen Online som først omtalte julemiddagen som ble levert hjem til pleietrengende eldre i Andøy kommune. Siden er historien om julemiddagen blitt hyppig sitert, omtalt og delt.

Les saken: Eldre fikk servert gårsdagens fiskeboller på julaften

Blant dem som har delt historien om julemiddagen i sosiale medier, er Frp-nestleder Sylvi Listhaug, som skriver i et Facebook-innlegg som er delt nær 600 ganger:

– Fiskeboller er veldig godt, men IKKE på julaften! Det er en skam at eldre hjemmeboende i Andøy kommune fikk servert fiskeboller på julafen! Skjerp dere!

– Lei oss

Andøy kommune beklager tirsdag matserveringen. De presiserer også at de i underkant hundre personene som bor på institusjon og i omsorgsbolig i Andøy kommune fikk tilbud om julemiddag på julaften, men fire personer som bor hjemme fikk ikke det, og ble servert fiskeboller.

– Dette er selvsagt ikke greit. Vi er lei oss for at det skjedde, og tar hendelsen på alvor, sier rådmann Kirsten Lehne Pedersen til NTB.

Hun legger til at den uheldige matserveringen skyldes flere beklagelige omstendigheter.

Ordfører i Andøy kommune, Jonni Solsvik (H), beklaget også saken i NRK tirsdag kveld:

– For Andøy kommune er det bare en måte å uttrykke seg på når dette først har skjedd, og det er å beklage at man har kommet opp i denne situasjonen. Vi ønsker ikke å fremstå på en slik måte.

– Ikke rester

Middagen var den samme som ble servert beboerne på Andøy bo- og behandlingssenter lille julaften. Irene Eilertsen skrev brev om hendelsen til kommunen, som hun foreløpig ikke har fått svar på, ifølge NTB.

Eilertsens far, som er hjemmeboende pleietrengende, var blant de som fikk servert den noe skuffende julemiddagen på Andøy bo- og behandlingssenter.

– Mange ble utrolig skuffet og folk er sjokkert over at noe slikt er mulig. Jeg sørget for at pappa fikk pinnekjøtt om ettermiddagen, sier hun til Vesterålen Online.

Kommunen understreker også at det ikke var snakk om restemat, men mat som lages dagen i forveien og vakuumpakkes før den blir kjørt til brukerne

– Det handler ikke om økonomi, men at rutinene ikke har vært gode nok. Jeg skjønner godt at folk reagerer. Vi skal nå gjennomgå og endre rutinene slik at dette ikke skjer igjen, sier rådmann Pedersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder