OPPRØR: Frp-politiker Leif Arne Moi Nilsen var initiativtager til onsdagens demonstrasjon i Stavanger. Foto: Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Bompengestriden: Innfører vakthold på politiske møter

Etter råd fra politiet innfører Stavanger kommune vakthold på politiske møter fremover. Den bitre bompengestriden i regionen er bakgrunnen.

  • innenriks.vaktsjef@ntb.no

– Det burde ikke være nødvendig, men vi ser at det er en ganske krass tone nå. Det er en del sinte folk som er mot bompenger, sier politistasjonssjef Odd Tveit Jørgensen til NRK.

Det er første gang han har gått ut og gitt råd til politikerne om vakthold på denne måten.

– Vi ser at det er en tilspisset situasjon, der mange er forbannet over hva som skjer.

VGs kommentator: Bompenger er no’ dritt

Drapstrusler

De siste ukene har en krass bompengedebatt ført til en spesiell stemning i regionen. Bompengemotstandere har gått til personangrep på Stavanger-ordføreren, truet med å aksjonere i politikernes hager og kommet med drapstrusler mot bompengesjefen.

les også

Oslo-pendling med elbil kan koste 71 kroner innen 2025

– Vi tar alle trusler veldig alvorlig og har som hovedregel at de blir politianmeldt, forteller beredskapssjef Torstein Nilsen i Stavanger kommune. Han bekrefter overfor NRK at de har en nær dialog med politiet om saken.

Bompengestriden: – Jeg må snu og vende på hver krone

Hele syv av ti er imot den nye bomringen på Nord-Jæren, ifølge en fersk meningsmåling. Onsdag lammet 3.000 bomaksjonister trafikken i Stavanger og Sandnes i lengre tid for å markere sin motstand mot planene.

Se sending fra aksjonen her:

Prisene dobles

Aksjonen ble satt i verk i protest mot den kommende økningen av bompengeavgiften og 38 nye bomstasjoner som settes i drift fra 1. oktober. Bomstasjonene er satt opp fra Sandnes i sør til Stavanger og Randaberg i nord og Sola, Risavika og Hafrsfjord i vest.

For lette kjøretøy settes bomtakstene opp fra 20 til 22 kroner utenom rushtiden i den såkalte Bymiljøpakken, mens prisen blir det dobbelte – 44 kroner – innenfor rushtiden på morgen og ettermiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder