VARSLET: Nestleder Knut Sandli i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, her ved sitt kontor på Ullevål sykehus.

VARSLET: Nestleder Knut Sandli i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, her ved sitt kontor på Ullevål sykehus. Foto: Helge Mikalsen, VG/NTB SCANPIX

NRK: Kvinnene bak Giske-video føler seg brukt

Kvinnene som laget den korte danse-videoen med Trond Giske er rasende på sin egen fagforening, og mener de har blitt brukt i et politisk spill, sier den ene av kvinnene til NRK.

– Fagforbundet skal jo beskytte medlemmene sine, her har de utnyttet meg til sitt eget formål, sier kvinnen til NRK.

Kvinnene mener saken om Giske ikke hadde blitt en stor sak uten rollen Fagforbundet tok, og både hun og venninnen vurderer å melde seg ut av Fagforbundet, ifølge kringkasteren.

les også

Trond Giske gir opp kampen om toppverv i Trøndelag Ap.

Det var samme dag som Trond Giske ble innstilt til et nytt toppverv i Trøndelag etter en lang kamp i Ap, at det kom inn en bekymringsmelding om Trond Giske om en video fra utestedet Bar Vulkan i Oslo natt til søndag.

les også

Støre om Giskes bartur: – Dårlig dømmekraft

Bekymringsmeldingen til Arbeiderpartiet er ikke sendt inn av kvinnen selv, men av nestleder i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, Knut Sandli. Fagforeningen har over 5000 medlemmer. Kvinnen på videoen er medlem i foreningen.

Knut Sandli svarer NRK på kritikken at han godt kan forstå at kvinnene ble opprørte.

les også

Giske til NRK: – Åpenbart at det pågår en maktkamp

«Saken har nok blitt betraktelig mer ubehagelig for dem enn jeg hadde kunnet forutsi. Jeg reagerte på Giskes oppførsel i en video jeg ble vist. Min hensikt var å varsle Arbeiderpartiets ledelse om dette i nominasjonsprosessen de var inne i. Etter dette viste det seg at videoen allerede var ute i offentligheten. Da valgte jeg å gi et intervju med VG når de ringte meg.»

I en VG-sak før helgen, sa Sandli at han ikke visste at Giske-videoen fra Bar Vulkan ble delt med valgkomitéen i Trøndelag Ap. Det var hans kollega i Fagforbundet Oslo, Terje Ferstad, som gjorde komitéen oppmerksom på det.

les også

Trøndelag Ap innstiller Eva Kristin Hansen i stedet for Giske

– Jeg kjente ikke til at han kom til å sende en SMS til valgkomiteen. Ferstad var til stede i lunsjen da vi så videoen for første gang. Vi snakket om at Giske burde trekke seg og komme seg ut av politikken.

– Hva var din rolle rundt SMS-en som gikk til valgkomiteen?

– Jeg hadde ikke noen rolle i det. Sånn er det, enkelt og greit.

les også

Tillitsvalgt til VG: Derfor sendte jeg melding til valgkomiteens leder

– Hva tenker du om at kollegaen din tok kontakt med valgkomiteen som diskuterte om Giske skulle få et verv?

– Man ville bruke alle muligheter til å stoppe Giske etter å ha sett videoen.

– Synes du det var riktig?

– Ja, svarer Sandli i intervjuet med VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder