UNDERSØKELSER: Politiets teknikere jobber fortsatt i justisministerens bolig torsdag kveld. Foto: Helge Mikalsen

Waras samboer: Politiet er på villspor

Laila Anita Bertheussen sier via sin advokat at hun har svart på alle spørsmål hun har fått fra PST.

– Jeg har hatt en lengre samtale med min klient etter avhør. Hun er meget bestemt på at politiet er på villspor. Hun har svart på alle spørsmål og gitt PST tilgang til alle opplysninger for å belyse sin uskyld. Hun ble så løslatt, opplyser advokat John Christian Elden til VG i en SMS.

Advokaten opplyser at han er blitt bedt av justisminister Tor Mikkel Wara, som er i permisjon, om å bistå hans samboer.

BAKGRUNN: Waras samboer siktet etter trusler

Laila Bertheussen ble torsdag pågrepet og siktet for anklage om oppdiktet straffbar handling etter bilbrannen på justisministerens eiendom natt til søndag.

PST mistenker at Bertheussen selv tente brannen samtidig som hun ga uttrykk for at det var gjort av en eller flere ukjente gjerningsmenn.

Til NTB opplyser Elden torsdag kveld at PST har fortalt Bertheussen at hovedbeviset mot henne skal være et kamera som ikke virket da brannen oppsto natt til søndag 10. mars.

– Hun skjønner ikke problemet, da det var hun som i forkant av dette hadde klaget over at kameraet ikke fungerte. Det hadde ikke PST fått med seg, ifølge avhøret, skriver Elden.

Ifølge ham sendte Bertheussen skriftlige varsler i forkant av brannen.

– Vi regner med at siktelsen mot henne henlegges, og at ressursene settes inn for å finne riktig gjerningsmann, tilføyer advokaten.

SIKTET: Laila Anita Bertheussen. Foto: PRIVAT

54-åringen ble pågrepet i 13-tiden torsdag og skal ha blitt løslatt fra avhør rundt klokken 21.

Tor Mikkel Wara ble ifølge John Christian Elden avhørt som fornærmet i saken torsdag kveld.

PST ønsker ikke å kommentere hvordan avhørene i løpet av dagen og kvelden har gått, opplyser seniorrådgiver Martin Bernsen i PST.

PST-sjef Benedicte Bjørnland opplyste på en pressekonferanse torsdag ettermiddag at saken etterforskes bredt, og at det er mulig at Bertheussen kan rammes av flere straffebestemmelser.

LES OGSÅ: Dette er truslene

Helgens angrep var det femte i rekken av kjente angrep mot justisministeren på tre måneder.

VG er kjent med at PST har brukt store ressurser på å etterforske hendelsene ved Waras bolig, og den har vært prioritert ytterligere opp etter hvert som det har skjedd nye hendelser. Spesielt teknisk sporing skal det ha vært brukt store ressurser på.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder