BESØK: Statsminister Jens Stoltenberg møtte elever ved Bjørnholt skole på Søndre Nordstrand i Oslo under skolevalget tirsdag. Foto: Scanpix

Jens kom til sine egne på Bjørnholt skole

Statsminister Jens Stoltenberg kom til sine egne da han besøkte Bjørnholt skole på Søndre Nordstrand i Oslo tirsdag. Ved skolevalget ble Arbeiderpartiet det klart største partiet med en oppslutning på 29,5 prosent.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Valgresultatet viste videre at 18,7 prosent av elevene stemte på Sosialistisk Venstreparti og 18,1 prosent på Fremskrittspartiet. Legger man til 1 prosent for Senterpartiet, fikk de rødgrønne partiene 49,2 prosent av stemmene. Valgdeltakelsen var 70 prosent.

SAMLESIDE: Les alt om Stortingsvalget 2009 her

Statsministeren kvitterte med å fortelle elevene hvor viktig det er å stemme ved valg. Han advarte også mot å vente til man finner det perfekte partiet som det er mulig å være enig med i alt.

- Den som leter etter det perfekte i kjærlighet og politikk, ender opp som single i sofaen og partiløs, konkluderte Stoltenberg.

- Det perfekte finnes ikke. Det kommer aldri til å eksistere. Det er umulig å være enig med ett parti i alt. Vi gjør feil og vi kommer til å gjøre feil, sa statsministeren i et øyeblikk av selverkjennelse.

Les også:Jens gir velgerne kjæresteråd

Stoltenberg brukte sitt innlegg til å fortelle om hvorfor politikk er viktig og at det som skjer i politikken har betydning for folks liv. Deretter ble han partipolitiker og fortalte om Aps fortrinn, før elevene slapp til med spørsmål om alt fra skolepolitikk til miljø og kriminalpolitikk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder