Nå kommer de nye spilleautomatene

Motstanden mot de nye spilleautomatene har økt i befolkningen, men ny teknologi og strenge regler vil gjøre det trygt å spille på automatene, hevder Norsk Tipping.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

NYE AUTOMATER: Slik ser de nye automatene til Norsk Tipping ut. Foto: Norsk Tipping

Mandag demonstrerte Norsk Tipping de nye automatene for pressen. Terminalene vil bli testet på utvalgte steder i Hamar-området den nærmeste tiden.

- Målsettingen er å skape et tilbud som er spennende og underholdende, samtidig som kunden får en trygg og sunn spillopplevelse, sier administrerende direktør Axel Krogvig i Norsk Tipping.

Norsk Tipping mener de har utviklet en verdensnyhet innenfor ansvarlig spill. Alle spillere må være registrert, og det skal ikke være mulig å tape mer enn 400 kroner per dag og 2.200 kroner per måned.

- De nye terminalene underlagt de strengeste spillereglene som finnes, sier Krogvig.

Voksende motstand

Samtidig som de nye, «snillere» automatene, også kalt Giske-automater, blir utplassert, skal motstanden mot dem ha økt i befolkningen. Folk flest ønsker ikke automater, viser en undersøkelse som nylig ble gjennomført av MMI for Actis.

Ifølge undersøkelsen har motstanden mot Norsk Tippings nye automater økt i befolkningen fra 68 til 72 prosent siden i fjor. Undersøkelsen viser også at det er betydelig motstand i alle partier, i alle inntektsgrupper, i alle utdannelseslag og i alle aldre bortsett fra de yngste.

Har tillit

Men Hamar-ordfører Einar Busterud sier han ser fram til å være første pilotkommune for de nye spillterminalene.

- Kommunen har tillit til at Norsk Tipping gjør dette på en god måte. Jeg har fått de nye terminalene demonstrert, og jeg er glad for at det nå kommer terminaler som setter begrensninger på hvor mye man kan spille for og som også tvinger den enkelte til å tenke gjennom spillemønsteret sitt.

Han minner om at spillemidlene fra Norsk Tipping har bidratt til finansiering av mange gode idretts- og kulturaktiviteter i Hamar kommune, og at inntektene fra terminalene vil være med og sikre dette også for fremtiden.

Frykter spilleavhengige

Aftenposten skrev for kort tid siden at en rekke kommuner er skeptiske til å bli «påtvunget» de nye automatene. Kommunene frykter at automatene vil fremme spilleavhengighet blant innbyggerne.

Men Tromsøs ordfører Arild Hausberg sier han ikke vil være med på protesten.

- OL-søknaden forplikter. Dessuten stoler jeg på informasjonen jeg har fått om at de nye automatene ikke vil skape spilleravhengighet, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder