Mann pågrepet etter knivstikking i Oslo – mann alvorlig skadet

En mann i 30-årene er pågrepet etter knivstikking i Oslo. Politiet avfyrte varselskudd og benyttet elektrosjokkvåpen under pågripelsen.

Ved 8-tiden fikk politiet i Oslo flere nødtelefoner fra området Schous plass i Oslo. Det ble meldt fra om en ustabil mann som ropte og skrek og holdt en kniv i hånden, opplyser politiet til VG.

Det ble umiddelbart sendt flere politipatruljer til stedet.

– På det tidspunktet ble en person knivstukket. Det skjedde ved Eventyrbrua. Vi hadde flere ambulanser på stedet og iverksatte nødvendig behandling, sier operasjonsleder Tor Jøkling til VG.

En skadet mann, også i 30-årene, er fraktet fra stedet i ambulanse til Ullevål sykehus. Politiet opplyser at vedkommende er alvorlig skadet.

– Ropte «Allahu akbar»

Innsatsleder Erik Hestvik opplyser til VG at de foreløpig ikke kjenner gjerningsmannens motiv.

Flere vitner opplyser til VG at den pågrepne mannen ropte «Allahu akbar» en rekke ganger under hendelsen. Vitner, som vet hvem vedkommende er, sier han fremsto som psykisk ustabil.

– Per nå er det ingenting som peker i retning av at det skal være terrorrelatert, men det er en naturlig arbeidshypotese å ha i det arbeidet som pågår nå, opplyser Hestvik på spørsmål fra VG.

Dramatisk pågripelse

Politiet pågrep en mann ved Eventyrbrua på nedre Grünerløkka. Jøkling sier pågripelsen var dramatisk.

– Politiet avfyrte et varselskudd, og det ble benyttet et elektrosjokkvåpen på gjerningspersonen, i forbindelse med pågripelsen, sier operasjonsleder Jøkling.

Etter hendelsen lå det en kniv på bakken på Eventyrbrua, viser bilder fra stedet. Politiet har kontroll på kniven.

Politiet gjør nå åstedsundersøkelser på stedet og jobber med å finne ut hva som har skjedd, og om det er en relasjon mellom offer og gjerningsperson. Jøkling forteller at gjerningspersonen er lite meddelsom.

På Twitter skriver politiet at de har grunn til å tro at flere personer kan ha blitt truet med kniv av gjerningsmannen. De oppfordrer dem som kan ha blitt utsatt for dette til å ta kontakt med politiet, dersom de ikke allerede har gjort det.

Våknet av bråk

VG har snakket med et vitne som observerte den antatte gjerningsmannen i Korsgata like nedenfor Schous plass på Grünerløkka.

Hun forteller at hun våknet av bråk i gaten, og at hun så den antatte gjerningsmannen løpe fra stedet nedover Grünerløkka.

FUNNET VED STEDET: På Eventyrbrua, i området der knivstikkingen skal ha funnet sted, er det funnet en kniv. Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Undersøker brann

Nesten samtidig som politiet fikk meldinger om mannen med kniv, ble det også meldt om en brann i en leilighet ved Korsgata.

– Det er ikke lang unna, og vi ser om det kan være en forbindelse mellom de to hendelsene. Så langt er det ikke funnet noe som tilsier at det er det, men vi undersøker det parallelt, sier operasjonsleder Jøkling.

Hans Erik Tysdal, vaktkommandør ved Oslo brann- og redningsetat forteller til VG at brannen i leiligheten i Korsgata nå er slukket.

Han kan ikke si noe om brannårsak – og heller ikke noe om noen er skadet i brannen.

Han henviser til politiet på spørsmål om det er sammenheng mellom knivstikkingen og brannen.

– Vi har fortsatt to biler på stedet, en er i retur. Brannen er meldt slukket, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder