TAR FARVEL: Karoline Aadland (28) minnes i Sælen kirke torsdag. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Tok farvel med Karoline Aadland (28) i dag: – Verden trenger flere Karoliner

SÆLEN KIRKE (VG) Familie, venner og kolleger mintes Karoline Aadland (28) som omkom i flystyrten i Etiopia tidligere denne måneden.

Minnegudstjenesten som ble holdt i Sælen kirke i Fyllingsdalen ble innledet med salmen «Eg veit i himmerik ei borg» fremført av kantor Bjørn Lien og jazzsaksofonisten Tore Brunborg.

Prest Ketil Nødtvedt beskriver Karoline som et særdeles sosialt og omsorgsfullt menneske.

– En periode jobbet hun for Unicef om dagen, frivillig for Røde Kors om kvelden og så skrev hun master om natten. Det sier noe om hennes kapasitet og hennes hengivenhet, sier presten.

TAR FARVEL: Karoline Aadland (28) minnes i Sælen kirke torsdag. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

28-åringens ektemann sier i sitt minneord at han levde i et eventyr sammen med henne. Han forteller at de bare en uke før Karoline døde hadde kranglet.

– Vi kranglet om hvem som elsket den andre mest. Det var den største krangelen vi noensinne hadde, sier han.

Også ektemannen fremhevet Karoline Aadlands omsorgsevne.

– Jeg tror hun er i himmelen sammen med mine foreldre og blir tatt vare på – eller snarere – tar vare på dem, sa han til gjenkjennende, forsiktig humring fra de fremmøtte.

28-åringens far Knut Aadland takker på vegne av familien for omsorg og medfølelse i tiden etter at datteren gikk bort.

– Karoline var et meget godhjertet og begavet menneske. Hun utrettet mye i sitt altfor korte liv. Det er en ting verden trenger i dag. Det er flere Karoliner. Vi trenger flere som kan stå opp og følge i hennes fotspor, sier Aadland.

– Vi må se om vi ikke sammen kan ha tro og tillit til at de verdier, de holdninger og den måten hun valgte å gjøre verden til et litt bedre sted på ikke blir glemt, fortsetter han.

«Verdensmester i gode klemmer»

Karolines onkel Ole Mjåtvedt beskriver henne som en man alltid gledet seg til å møte og som var veldig lett å bli glad i.

– Av og til føltes det ut som hun var for god for denne verden.

Av venninner blir Karoline beskrevet som en søster og en som var «verdensmester i gode klemmer».

Musikeren Tor Endresen sang «Amazing Grace» mens Rune Larsen fremførte «Ikke en spurv til jorden».

Karoline Aadland var en av 157 personer som mistet livet da et fly styrtet i Etiopia 10. mars.

Aadland var ansatt i den internasjonale avdelingen til Røde Kors og skulle til Nairobi på jobb, da flyet styrtet kun seks minutter etter det hadde tatt av fra Addis Abeba.

Lystenningsseremoni

Etiopiske myndigheter har meddelt at det vil gå mange måneder før det kan foreligge sikker identifikasjon av omkomne etter flystyrten.

Minnegudstjenesten vil derfor være det endelige farvel med Karoline Aadland, og den vil erstatte en begravelse/bisettelse. I stedet for kiste og jordpåkastelse ble det holdt en lystenningsseremoni som markerte overgivelsen.

Karoline Aadland var gift, men hadde ingen barn. Av sine kolleger i Røde Kors blir hun beskrevet som engasjert, inkluderende og full av kjærlighet og omtanke.

OMKOM: Karoline Aadland (28) fra Bergen. Foto: Røde Kors / Privat

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder