GRAVLAGT: 16 år gamle Laura Iris Haugen ble gravlagt fra Sødorp kirke i Nord-Fron. Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Vinstra-drapet: Ikke strafferettslig tilregnelig

Den rettspsykiatriske vurderingen av den siktede i drapssaken på Vinstra der 16 år gamle Laura Iris Haugen ble drept, konkluderer at den siktede ikke er strafferettslig tilregnelig.

Det opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Dersom vurderingen får stå, vil det si at den siktede ikke kan dømmes til straff for drapet. De som blir regnet som psykotiske eller som hadde sterkt nedsatt bevissthet da de begikk en handling regnes som strafferettslig utilregnelige.

les også

Vinstra tok farvel med 16-åring: – Vi har sett et nytt fellesskap

Gutten er siktet for å ha drept 16 år gamle Laura Iris Haugen jente i et boligområde på Sorperoa på Vinstra i Oppland onsdag 31. oktober.

I tillegg er han siktet for grov kroppsskade mot en voksen mann som ble påført kutt i beinet da han kom til åstedet.

– Den rettspsykiatriske vurderingen av den siktede i drapssaken på Vinstra der en 16 år gammel jente ble drept, konkluderer med at den siktede ikke er strafferettslig tilregnelig, skriver politiet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

les også

Vinstra-drapet: Siktede tatt etter 12 minutter

Rapporten fra de sakkyndige som har vurdert den siktedes helsetilstand, skal nå vurderes av Den rettsmedisinske kommisjon.

Rettssaken skal etter planen opp for Nord-Gudbrandsdal tingrett i Lillehammer 17. juni. Den er ventet å pågå i to uker.

Fylkesmannen i Innlandet har tidligere varslet tilsyn med Nord-Fron kommune etter drapet. Det varslede tilsynet gjelder for Vinstra ungdomsskole, barneverntjenesten og helse- og omsorgstjenesten i kommunen. Vinstra videregående skole omfattes også av tilsynet.

Kilde: VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder