OMKOM: Kommunepsykolog Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) og Ap-politiker Ingrid Aune (33) ble bekreftet døde på sykehuset torsdag. Foto: Pål Morten Skaret, Namdalsavisa / Therese Alice Sanne, VG

Ordfører Ingrid Aune (33) og kommunepsykolog Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) omkom i båtulykke

NAMSOS (VG) Kjæresteparet mistet livet da båten de satt i gikk på et skjær utenfor Namsos natt til torsdag.

– Det her er personer som er godt kjent i sine respektive kommuner, og vi har nå i samråd med kriseteamene frigitt navnene, sa politiinspektør Snorre Haugdahl i Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse torsdag.

Senere torsdag ettermiddag bekrefter Arbeiderpartiet at Aune og Evensen var kjærester.

Aune kommer fra tettstedet Hommelvik i Malvik kommune, hvor hun har bodd mesteparten av livet. Hun var aktiv i AUF i flere år, blant annet som internasjonal leder i Sør-Trøndelag og deretter Oslo.

I 2012 fikk hun stillingen som politisk rådgiver for Espen Barth Eide i Forsvarsdepartementet, og senere Utenriksdepartementet.

I 2015 ble hun kommunens første kvinnelige ordfører da hun gikk inn i stillingen som 29-åring. Hun ble også deres yngste ordfører gjennom tidene.

43 år gamle Eivind Olav Kjelbotn Evensen har jobbet som kommunepsykolog i Namsos siden mars i fjor. Før dette jobbet han i 15 år på psykiatrisk klinikk ved sykehuset i Namsos.

Rådmannen i Namsos, Inge Ryan, forteller at han syns det var en trist nyhet.

–Vi synes det er veldig trist, det er en veldig dramatisk hendelse for oss. Det viktigste er først og fremst den menneskelige siden, at en familiefar går bort, og at vi har mistet en ansatt som er godt likt av kolleger og som vi har fått gode tilbakemeldinger på.

Han forteller at de pårørende blir ivaretatt av kommunens kriseteam.

Klokken 01.44 natt til torsdag ble politiet varslet om at en fritidsbåt hadde gått på skjær ved Lokkarskjæret i Namsos kommune. VG har møtt de to kvinnene som meldte fra om ulykken.

– Vi hørte et stort smell, og så et til. Etter dette ble det helt stille. Det eneste vi kunne høre var motoren, og vi tenkte at dette var alvorlig, sier Ingvild Gordon til VG.

Da politiet kom frem til stedet fant de to personer i båten som var alvorlig skadet.

Begge ble sendt til sykehus. Mannen ble erklært død ved ankomst til sykehuset. Politiet opplyste torsdag formiddag at han vil bli obdusert.

På en pressekonferanse i Namsos klokken 14 opplyser politiet at også kvinnen er erklært død.

– Det er for tidlig å si hva som er årsaken. Vi har ikke fått gjort noen kriminaltekniske undersøkelser som gjør én hypotese om hva som har skjedd sterkere enn en annen, sier Haugdahl.

Politiet vil fortsette med undersøkelser for å finne årsaken til ulykken, opplyser han.

– Opplevde henne som lykkelig

Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen har kjent Aune gjennom mange år. De møttes gjennom AUF og tilbrakte mange sommere sammen på Utøya i sin tid.

– VI har blitt veldig nære og gode venner, og vært mye sammen privat gjennom mange år. Jeg vil beskrive henne som en av mine beste venner, sier han til VG.

Pedersen ble også introdusert for Kjelbotn Evensen, og tilbrakte tid med paret da de besøkte hovedstaden.

– Jeg tror alle vi som har vært rundt Ingrid har opplevd henne som veldig lykkelig og glad den siste tiden. At hun og Eivind Olav hadde det veldig fint, var lett å se på Ingrid. Det har vi tenkt mye på idag og vært veldig glade for at de hadde det veldig fint den siste tiden, sier han.

– Det er en veldig fattig og mager trøst, men det er samtidig veldig godt å vite at de hadde det bra.

MINNES VENNEN: Eskil Pedersen kjente Ingrid Aune gjennom mange år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Historisk ordfører

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at det har vært en tung formiddag.

– Det er tungt. Det har vært en formiddag hvor vi har håpet i det lengste, men har fått høre at Ingrid er død, sammen med kjæresten sin i båtulykken i natt, sier han til VG.

les også

Vitne: – Vi hørte et forferdelig smell og så omrisset av noe utenfor skjæret

Politiet opplyser at begge de to omkomne etterlater seg familie.

Seksjonsleder Hallvar Græslie ved sykehuset Namsos var nær kollega av Eivind Olav Evensen.

– Jeg fikk vite nyheten i dag tidlig og har siden hatt telefonsamtaler med mine nærmeste kolleger. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er i dypt sjokk og skjelven i kroppen. Tankene går til hans nærmeste familie og pårørende, sier Græslie.

Han beskriver Evensen som en svært dyktig medarbeider.

– Han var en sentral person i arbeidet vårt. For poliklinikken er dette et veldig stort tap. Nå må vi sette oss ned og finne ut av hvordan vi skal drifte poliklinikken videre. Det er et stort savn og en tragisk hendelse.

les også

Støre: – Hele Arbeiderpartiet er i sorg

Ingen øyenvitner

Politiet opplyser at tre stykker er avhørt, eller vil bli avhørt. Dette er personer som skal ha hørt smellet da båten traff skjæret.

– Ut ifra opplysningene er det ingen som har sett hendelsen, men vi har ørevitner som har hørt et smell, som vi antar å være ulykkesbåten, sier Snorre Haugdahl i politiet.

Etterforskningsleder Line Marte Fuglum Juliussen sier at Havarikommisjonen vil komme til stedet fredag.

– Vi har avtale med havarikommisjonen i morgen tidlig. De vil sammen med politiet krimteknikere undersøke båten.

– Etterforskningen går videre for å få oppklart årsaken til ulykken. Vi vil gjøre opp status på slutten av dagen i dag, og sende en pressemelding, sier Juliussen.

NAMSOS: Båten gikk på et skjær i natt. Det var høyvann da ulykken skjedde. På VGs bilde er det lavvann. Foto: Karl Erik Hovik Aune, Namdalsavisa

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder