LÅ UTE: Denne artikkelen lå ute på Dagbladets nettavis torsdag ettermiddag. Henvisningen på Dagbladets front var en artikkel om BMW-innbrudd på Østlandet Foto: Skjermdump/Dagbladet.no

Gutt siktet for Dagbladet-hacking

Politiet har siktet en ungdom etter at Dagbladet torsdag måtte stenge nettavisen som følge av at en artikkel med grove utsagn dukket opp.

I en pressemelding skriver politiet at de har beslaglagt siktedes datautstyr.

Siktede er bosatt utenfor Oslo, men politiet ønsker ikke å identifisere vedkommende ytterligere på grunn av den lave alderen.

Dagbladet var torsdag nede i flere timer etter at en artikkel med tittelen «Erna solberg sier det er greit» og ingressen «Pedofili er greit så lenge man ikke får sæd på barnet».

Seksjonssjef i Finans og Spesiallovgivning i politiet, Rune Skjold, opplyser til VG at gutten på nåværende tidspunkt ikke er avhørt, ettersom foresatte ikke ønsket at han skulle avhøres på stedet.

Han har ikke fått oppnevnt forsvarer, og vil først bli avhørt til uken. Politiet sier de ser på hackingen i sammenheng med passordspredningen som ble meldt for kort tid siden, men vil ikke slå fast dette så tidlig i etterforskningen.

– Om han har brukt et passord han fant på nett, eller om han hacket seg inn i dagbladets systemer, det må etterforskningen vise. Det har vi ikke klarlagt enda, sier Skjold.

Adresseavisen avslørte tidligere denne uken at passordene til 600.000 nordmenn er lekket på nett, og at over 2.700 av dem tilhører mediefolk i blant annet nettopp Dagbladet, VG, Aftenposten og NRK.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder