KOLLISJON:  Et tog på vei til Hamar krasjet torsdag ettermiddag med en lastebil og sporet av mellom Koppang og Atna.

KOLLISJON: Et tog på vei til Hamar krasjet torsdag ettermiddag med en lastebil og sporet av mellom Koppang og Atna. Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Lastebil og tog kolliderte - en omkom

En mann i 40-årene er bekreftet omkommet etter en kollisjon med et tog i Hedmark. Ulykken skjedde ved en planovergang.

– Det er vogntogsjåføren som har omkommet etter kollisjonen, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft til VG. Pårørende er varslet.

Ulykken skjedde ved en planovergang, bekrefter operasjonslederen til VG. Toget var på vei til Hamar, og ulykken skjedde mellom Koppang og Atna klokken 14.09. Etter kollisjonen sporet toget av.

I 18-tiden meldte politiet at alle passasjerene hadde blitt evakuert.

les også

Redningsskøyte kjørte på land og knuste naust på Sunnmøre

Tre til sykehus

To personer er lettere skadet som følge av togulykken, som skjedde ved Bjøråneset. Begge ble sendt til Sykehuset Innlandet på Tynset. En tredje person ble sendt til sykehuset i Elverum for helsesjekk, og ble senere utskrevet.

Operasjonslederen sier at de torsdag kveld ikke vil gå ut med flere detaljer om hendelsesforløpet, men at de jobber med å få klarhet i hva som skjedde.

KOLLIDERTE: Et tog på Rørosbanen kolliderte med et vogntog torsdag ettermiddag. Foto: Njaal Kværnes, Østerdølen, NTB scanpix

Seks personer har blitt sendt til Stor-Elvdal hotell på Koppang, der de får bistand. De resterende passasjerene ble kjørt videre med buss.

Har du bilder eller video? Send til 2200@vg.no.

Rørosbanen er stengt inntil videre.

les også

Flytedokk sank på Sotra: – En gåte

100 passasjerer på toget

Åge-Christoffer Lundeby, pressesjef i NSB, var selv om bord på toget da ulykken skjedde. Han bekrefter til VG at det var noen personskader og tre knuste ruter i den fremste vognen. Det var om lag 100 passasjerer på toget.

– Noen personer har fått kuttskader og trenger helsehjelp. Politiet er på stedet, det er også brannvesen, og jeg har selv snakket med lokomotivfører, som har det bra, sier Lundeby.

Harry Korslund, pressevakt i Bane NOR, bekrefter overfor VG at det har vært en kollisjon på en planovergang mellom Koppang og Atna.

– Som følge av sammenstøtet har togsettet sporet av med en aksel. Det betyr at vi har et omfattende bergingsarbeid foran oss, sier han til Østlendingen.

– Hele vognen begynte å riste

– Toget har sporet av og jeg vet det er knust noen glass og sånn foran i toget, sier Mathilde Kongsvold (20) som var på vei fra Trondheim til Hamar, da det skjedde.

Hun forteller det var et høyt smell, og at hele vognen så begynte å riste.

– Jeg trodde vi skulle velte, legger hun til, og sier at hun ble sjokket, men at hun har det bra nå selv om de er litt usikre på hva som skjer.

– De driver å kartlegger situasjonen nå, forteller hun.

Da VG snakket med henne rundt klokken 15.10 sa 20-åringen at politi og ambulanse hadde ankommet.

Togsettet som var involvert i kollisjonen, ble bygget på 1980-tallet. Det har typebetegnelse BM92, og er et dieseldrevet sett med to vogner – én med og en uten motor. Til sammen veier de to vognene 96 tonn, ifølge Jernbane.net.

Toppfarten er 140 kilometer i timen, men de fleste steder på Rørosbanen kjører togene betydelig saktere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder