Torpedo-drapet: - Han ønsket å leve et normalt liv

INNENRIKS

- Jeg vet Eivind gjorde mye stygt før han i 1996 fikk en dom på fire og et halvt år. Men fengselsstraffen forandret ham. Han ønsket å leve et normalt liv.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:22

Eivind Johansen ble i 1996 dømt til fengsel i fire og et halvt år for å ha skutt en tidligere bekjent fire ganger i bena.

- Jeg sa til ham at han fortjente hver eneste dag av straffen. Og det mente han selv også. Vi bestemte oss for å flytte ut av byen for å unngå alt maset fra personer som trengte hjelp. Når Eivind gikk for å ta seg et bad, kunne det være 42 ubesvarte samtaler på hans mobiltelefon når han var ferdig. Og det selv om han stadig byttet til nytt og hemmelig telefonnummer. Det var så mange som skulle ha en bit av ham. Mest av alt ønsket han å komme i et normalt arbeidsforhold, sier avdødes samboer.

Mange kontakter

Eivind Johansen hadde kontakter i de fleste miljøer - både blant finansfolk, Hells Angels-medlemmer og i andre grupper.

Men ifølge samboeren var han lei av alle de negative sidene pengeinnkreving medførte.

Han trivdes bedre rundt middagsbordet med familie og venner - med gode historier og en god latter.

- Eivind var også en svært lojal person - og det var også grunnen til at han dro til klubblokalet for å hjelpe til, slik at vennen hans skulle få tilbake sine penger. I løpet av de siste månedene trente han ikke. Da jeg ble kjæreste med ham, brukte han anabole steroider - og han kunne ha et voldsomt temperament. Men han endret seg. For oss som kjente ham privat, var han morsom, en gentleman, og han skapte så mye liv rundt seg. Jeg ser ikke frem til å møte hverdagen uten ham. Det er vanskelig å forstå at han er borte for alltid, sier hun.

Sist tirsdag skjedde det noe som hun aldri vil glemme. Hun snakket med sin samboer som fortalte at han skulle i to møter - det ene i lokalene til Untouchables.

- Vi hadde blitt enige om at han alltid skulle ringe og si fra dersom han slo av mobiltelefonen. Jeg forsøkte å ringe ham opp samme ettermiddag i forbindelse med et arrangement i barnehagen. Men det var ikke svar.

Flyktet

Hun snakket også med personen som dro sammen med Eivind Johansen til klubblokalet - og han sa han ikke visste hvor samboeren hennes var.

Men han visste hva som hadde skjedd. Vennen så at 30-åringen ble skutt før han selv flyktet fra stedet.

Natt til torsdag - før avdøde ble funnet - fikk Anita Andresen Rizzuti gjennom kontakter beskjed om at han var skutt ned og drept.

- For oss som sitter igjen, er det viktig at ikke Eivind blir svertet av de siktede. Han hadde lagt sitt tidligere liv bak seg, og han møtte opp i klubblokalet uten våpen. Eivind og hans venn fikk beskjed om å gå opp i tredje etasje for å snakke med den 26-årige mannen. Døren ble lukket igjen etter dem - og ifølge personen som var sammen med Eivind, var det bekmørkt i trappeoppgangen. Plutselig så han et lysglimt fra pistolen, sier hans etterlatte samboer.

Gode minner

Hun selv sitter igjen med gode minner. Som de gangene hun kom hjem og gulvene var vasket og middagen stod på bordet etter at samboeren hadde hentet datteren i barnehagen.

- Jeg er ikke opptatt av hevn. Da vil bare andre sitte igjen slik som jeg. Det er ingenting som kan bringe ham tilbake. Han blir et kjempestort savn både for vår datter, for meg, vår nærmeste familie og alle hans venner.

Her kan du lese mer om