Tippe-vinnerens millionoppskrift

ULLENSVANG (VG) I 1987 vant han en halv million. I 2000 vant han en ny halv million. Onsdag kunne fruktbonde Bjørn Inge Kaland (45) notere seg for raske 3,6 millioner kroner.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

- Alt skal rett i banken. Rett på bok. Jeg skal ikke engang fornye den gamle Toyota'en fra 1987, skrattler den tidligere oljearbeideren.

Bjørn Inge Kaland lider ingen økonomisk nød på den vakre farsgården, som ligger sørvendt ut mot Hardangerfjorden. Med 3000 mål skog og fjell og hjortejakt og 35 mål frukttrær har han hendene fulle året rundt. Men tipping har i mange år vært en kjær hobby:

- Men de siste par årene har jeg ikke tippet. Bare litt på langoddsen. Men så tenkte jeg at jeg skulle slenge inn et system nå.

Han visste han hadde et gammelt hefte med tippesystemer gjemt unna et sted. Og innerst i en kommode på kjøkkenet fant han det - «Tippesystemer», utgitt av Tippeselskapet i 1989 - til en pris av kr. 49,50.

- Du kan godt få oppskriften. Dette systemet er opprinnelig ment for femten hundre rekker, altså helst for tippelag. Men siden jeg var alene, kuttet jeg ut en helgardering - og kom dermed ned i 504 kroner.

Sinnrikt system

Bjørn Inges system heter «Røsseland», og består i at du velger tre kamper som «sikre» - det vil si at du ikke garderer eller varierer dem - de står likt på alle kupongene.

Deretter har han et sinnrikt system som helvarierer syv av de øvrige kampene med U som utgangstips, det vil si at du ikke garderer, men oppfører dem ulikt på de ulike kupongene.

De to siste kampene halvvarierte han - det vil si at de kom i to versjoner avhengig av kupong.

Kupongen førte til et helt døgn med spenning: Han leverte inn midtukekupongen tirsdag, og allerede sent samme kveld var de to «sikre» kampene i boks: begge trukket.

- Ettermiddagen onsdag gikk den tredje sikre inn - det franske laget Nancy - som jeg bare valgte av ren magefølelse. Da visste jeg at min utgang var bra, og jeg begynte å regne på om det ble femti tusen kroner eller tre millioner.

Takker Real Madrid

Så smalt det ene laget etter det andre inn. Manchester United spilte uavgjort, Real Madrid raknet, og til slutt tapte Liverpool mot Sheffield United.

- De siste ti minuttene gikk jeg ut og inn av kjøkkenet her som en hare. Min samboer trodde ikke jeg var klok. Det var Real Madrids kollaps som ga den enorme uttellingen. Hele 85 prosent hadde tippet sikker borte her. Men cup er cup.

Bjørn Inge innrømmer at han tok et glass etter kjempegevinsten. I ettertid har han regnet ut at han har 11 ellevere, og hele 50 tiere.

- Jeg mangler bare to og et halvt tusen på 3,6 millioner - hehe, sier han fornøyd.

Han har ingen planer om pengebruk, men sier at det kommer til å dryppe på familiemedlemmer.

- Og så skal jeg til London 26. april og se Arsenal mot Manchester United. Norsk Tipping skal være med og legge opp turen. Men jeg skal betale den sjøl...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder